Vek trajanja im je dug, kvalitet proizvodnje nemerljiv, a tehnika tkanja se mnogo razlikuje od mašinske proizvodnje. Naravno, cena im je znatno viša, pri čemu ste sigurni u kupljen dekorativni element. Još treba napomenuti i da se kupci ređe odlučuju za ručno tkane tepihe, jer su mašinski proizvedeni tepisi znatno povoljniji. A vi? Da li radije birate manje kvalitetniji tepih, a povoljniji ili pak želite da platite proveren kvalitet?

Danas se najviše traže čupavi tepisi, jer predstavljaju zanimljive dekorativne elemente, a takođe domu daju posebnu eleganciju.

Pamučni ili sintetički tepisi?

Iako se mnogi kupci vode parolom kvalitet moraš dobro da platiš, ipak to ne mora uvek da bude tako. Da li znate koja je razlika između pamučnih i sintetičkih tepiha? Sintetički tepisi su antialergijski i sadrže propilen, a i mnogo su lakši za održavanje. Cena im je povoljnija i kupci ih češće kupuju. Pamučni tepisi su kvalitetniji, skuplji, ali udobniji i mekaniji.

NIJE SVE U NOVCU! Devet najoriginalnijih trendova za UREĐENJE STANA tako da postane ZVEZDA INSTAGRAMA (FOTO)

Fleka sa pamučnog tepiha se mnogo teže uklanja. Za sve postorije u kojima provodite mnogo vremena predlažemo pamučne tepihe, jer se uklapaju u svaki stil i enterijeru daju poseban pečat. Svakako su čupavi tepisi posebno interesantni, udobni su i mekani i odlično se uklapaju u svaki enterijer.

Ako ipak niste ljubitelji ovih dekorativnih detalja i ako ne volite da vam stan bude prekruven tepisima, stazama i prpstirkama, onda vam predlažemo da posetite sal9n tepoha i proverite koji sve mogu da se kupe, a da pritom imaju više praktičnu nego dekorativnu funkciju.

Udobnost domu daju tepisi!

Svi saloni tepiha u ponudi imaju veliki izbor dezena, boja, materijala, veličina i oblika. Iako mnogi ne znaju, ali zahvaljujući tepisima stvara se komforan i udoban dom, ali i pozitivno raspoloženje. Savremeni način proizvodnje, kombinacija različitih sirovina, fina završna obrada doprinose dugotrajnosti i prefinjenosti tepiha, ali i prijatnom osećaju tokom hodanja. Zato ne čudi šta vaši mališani najviše vole da se igraju na tepihu.

Ove tekstilne obloge ppdova onemogućavaju česticama prašine i mikroorganizama da ne lete po prostoriji, a ako volite tepihe koji imaju duža vlakna, onda bi trebalo da izaberete ručno tkane pamučne tepihe koji se može kupiti u svim bolje snabdevenim salonima tepiha.

NAJČEŠĆE GREŠKE PRILIKOM RENOVIRANJA KUPATILA: Izbegnite ih na vreme i uživaćete u svakom detalju

Umetnički izraz, pre svega!

Najčešće su ukrasi, uglavnom služe i kao zaštita od hladnih podova, ali su najčešće mesto gde se deca najradije igraju, tepisi su uglavmom nezaobilazni element svakog enterijera. Od samog nastanka do danas se njihova osnovna funkcija mnogo promenila. Najpre su služili da se ukućani zaštite od niske temperature i od prašine, a kasnije dobija i umetničku i estetsku funkciju.

Prilikom kupovine, ne mora odmah da se bira najnoviji trend kada su tepisi u pitanju. Svakako od ukusa potrošača zavisi koji ćete tepih izabrati, a pojedini kupci biraju tepihe tradicionalnih elemenata koji ih podsećaju na neka stara vremena.loading...