PRAVILNA NEGA KOŽE: Do savršenog lica za samo PET MINUTA – evo i kako!

Pravilna i redovna nega ne zahteva uvek puno vremena.

Pixabay.com

Vaše lice će vam biti zahvalno ako svakodnevno budete vodili računa o svojoj koži.

Pravilna i redovna nega ne zahteva uvek puno vremena.

Možda je nekima nega kože dosadan proces, ali bez toga koža ne može biti mekana i elastična.

Ovih nekoliko koraka možete sprovoditi i pre spavanja, ali i ujutru čim se probudite kako bi vam koža bila hidrirana tokom dana. Najbitnije je da odaberete proizvode koji odgovaraju vašem tipu kože.

Započnite sa čišćenjem

Prvi i najvažniji korak je čišćenje lica od prljavštine i raznih toksina koji se gomilaju tokom dana. Ovaj korak je jako bitan ako želite da imate zdravu kožu lica. Posebno se odnosi na uklanjanje šminke pre spavanja.

Pixabay.com

Šminka zatvara pore, a ako je držite i tokom spavanja, može izazvati promene u vidu crvenila, bubuljica i mitisera. Istraživanja pokazuju da osobama koje ne vode računa o pravilnoj nezi kože lice brže stari i da se smanjuje vlažnost kože s godinama.

Za ovaj korak izaberite nežno hidrantno sredstvo koje temeljno čisti kožu. Postoje brojni serumi za kožu koji su na bazi zelenog čaja koji se pokazao kao delotvoran kad je u pitanju svakodnevna nega. Dobri proizvodi su i pene za uklanjanje šminke i nečistoća, ali nakon njihove upotrebe umijte lice.

Sjaj kože

Tokom zimskih dana naša koža je dodatno podložna promenama, zbog čega se često isušuje. Sada je idealno vreme da hidrirate lice. Za sjaj kože možete koristiti serume koji u sebi imaju vitamin C koji proizvodi prirodni sjaj, ali deluje i kao antioksidans. S obzirom da vitamin C neutrališe slobodne radikale koji uzrokuju oksidativni stres, znakovi starenja na koži će biti manji.

Područje oko očiju

Na tom mestu je koža mnogo tanja nego na ostalim površinama lica. Ovo područje je sklono dehidrataciji i ima manje elastina i kolagena, zbog čega ne može da zadržava vlagu.

To može dovesti do stvaranja bora i vidljivih znakova starenja. U tom slučaju možete koristiti kremu za podočnjake ili serum na bazi vitamina C koji će hidrirati to područje.