PRAZNIK ZA SVA VAŠA ČULA: Ovi saveti će vam pomoći da napravite SAVRŠENU KAJGANU

doručak
Printskrin/Youtube

Često se desi da kajgana ne ispadne baš kao što želimo, a jedan od razloga je loše posuđe u kome se poznato jelo sprema.

 

Najbitnije je da koristite tiganj u kome hrane ne može da se zalepi, zagori.

Za dobru kajganu su neophodna i sveža jaja koja treba prvo razbiti pa ih umutiti u posudicu, možete da dodate mleko ili pavlaku kako bi smesa bila kremastija.

A, da bi jaja bila ukusnija najbitnije je da umesto ulja koristite maslac. Dok mešate smesu u tiganju, izbegavajte metalno posuđe jer bi ono moglo da ošteti tiganj. Neprestano mešajte smesu na laganoj vatri.

Na kraju, jaja izvadite iz tiganja pa dodati so, neposredno pre serviranja. Zato je najbitnije da izbegnete grešku koju većina vas sigurno pravi.

Jaja nikako ne smete da posolite dok su u tiganju jer će so izvući vodu iz njih, pa će u tiganju kajgana biti vodenasta.

Ako ipak volite da eksperimentišete sa začinima, u jaja možete dodati i meso, razne začine ili povrće po želji.