Pre nego što kažete “VOLIM TE” odgovorite sebi na ovih pet pitanja

parovi
pixabay.com

Najlepši osećaj u vama se budi kada od voljene osobe čujete dve čarobne reči – "volim te".

Neretko se ove reči veoma lako izgovaraju, a da se prethodno ne razmisli o tome da li su osećanja zaista toliko jaka, iskrena i ozbiljna.

 

Ukoliko ne želite nekoga da povredite brzopletim izgovaranjem “volim te”, a da zapravo niste sigurni da li to zaista i mislite, najbolje bi bilo prvo sebi da odgovorite na ovih pet pitanja:

Da li se u vašoj vezi sve vrti oko seksa?
Naravno da je jaka hemija u spavaćoj sobi poželjna u zdravoj ljubavnoj vezi, ali opsesija seksom govori kako se tu više radi o požudi, a ne o iskrenoj ljubavi. Ako se u vašoj vezi sve vrti oko seksa, posle nekog vremena dosadićete jedno drugom i počećete da tragate za novim uzbuđenjima u krevetu. 

Postoji li u vašoj vezi tajni?
U pravoj i iskrenoj ljubavnoj vezi partneri nemaju potrebu nešto tajiti, ne grade zidove među sobom, niti se ograničavaju. Ako on/ona ili vi skrivate svoje pravo lice, onda je takva veza osuđena na propast i nema smisla govoriti: “Volim te”.

Vlada li među vama iskreno i trajno prijateljstvo?
Ako je tako, tada ste na dobrom putu da izgradite ozbiljnu ljubavnu vezu. Odnos koji nije izgrađen na temeljima dubokog prijateljstva među partnerima, neće dugo potrajati. Kada leptirići iz stomaka odlete, iz vašeg “okeana strasti” na površinu će početi da isplivaju problemi.

Da li ste često ljubomorni?
Partneri u pravoj ljubavnoj vezi veruju jedan drugom i tu nema mesta ljubomori. Ako se ipak ona pojavi, to pokazuje kako između vas ne postoji poverenje, a bez toga nema ni ozbiljne veze koja će dugo trajati. 

Očekujete li savršenstvo od partnera?
Osobe koje od svojih partnera očekuju da su savršeni, zapravo ih nisu prihvatili onakvim kakvi jesu. Takvo ponašanje pokazuje da partner sa kojim su u vezi nije ono što su zamislili u životu. Znači, ako očekujete savršenstvo, bolje ne izjavljujte ljubav jer ta veza nema srećnu budućnost.