Predanje čuvano godinama: Evo zašto DECI nikad ne smete da dozvolite da BROJE ZVEZDE

Horoskop
Pixabay.com

Lična zvezda nas stalno prati, kuda god da pođemo, zvezda je sa nama.

 

Još od davnih dana kruži priča da na Zemlji ima ljudi koliko ima zvezda na nebu, tako da svako ima svoju zvezdu. Ona zasija kada se čovek rodi, a pada ili nestaje kada umre.

Kada padne manja zvezda, onda se završio život običnog smrtnika, a ako je veća, veruje se da se radi o nekom vladaru ili osobi koja je zadužila na neki način čovečanstvo.

Po verovanju, deci nije dozvoljeno da broje zvezde jer ako naiđu na svoju, ona će pasti i dete će umreti. Lična zvezda nas stalno prati, kuda god da pođemo, zvezda je sa nama.

U snu, kada je nesvesni deo najaktivniji i gde uvek stoji tanka linija između života i smrti, naša zvezda nikada ne spava, već neumorno bfi nad nama. I među zvezdama ima dobrih i loših. Zajedno sa Suncem i Mesecom žive u porodici, stalno se kreću i dogovaraju.

Zato se kaže da stanje na nebu odgovara onome na Zemlji. Na tom verovanju zasniva se nauka o zvezdama koja treba da prepozna takva kretanja i kaže ljudima šta će im doneti radost, a šta tugu.

Kada je neko uspešan u svom poslu, stekne nenadanu popularnost, dobije nagrade na lutriji, preživi neku nesreću, pronađe (recimo) ćup pun zlata i tome slično, za te ljude postoji jedna jedina opšta odrednica, a ona je, da su rođeni pod srećnom zvezdom.