PREDJELO KOJE ĆE ULEPŠATI USKRŠNJU TRPEZU: Spremite savršena PUNJENA JAJA! (RECEPT)

Đavolja jaja
Pixabay.com

Uskrs je doba kada je svako domaćinstvo puno kuvanih jaja, pa se domaćice često pitaju kako još mogu da ih upotrebe.

 

Kremasta kajgana ili jaje na oko u kombinaciji s omiljenom salatom čest su specijalitet svakog domaćinstva. U njima možete uživati svakodnevno jer ne sadrže ni šećer ni ugljene hidrate, a bogata su proteinima. Upravo zbog toga ovi ukusni žuto-beli zalogajčići pružiće vam vam psihičku i fizičku energiju tokom celog dana.

Teško je zamisliti Uskrs bez tradicionalnih namirnica poput šunke, mladog luka i neizostavnih “vražjih jaja” koja svake godine iznova oduševljavaju ukusom i izgledom. 

Sastojci:

  • 8 velikih jaja
  • 2 supene kašike majoneza
  • 1 supena kašika kisele pavlake
  • ½ kafene kašičice sirćeta
  • ½ kafene kašičice začinjenog senfa
  • ¼ kafene kašičice belog šećera
  • so, biber

Priprema:

Očišćena tvrdo kuvana jaja isecite na pola po dužini. Izvadite žumanca, stavite ih u činiju i pomešajte ih s ostalim sastojcima. Prvo dodajte majonez, zatim sirće, senf, šećer, so i biber, a na kraju, da bi ste dobili mekano i ukusno punjenje, celu smesu pomešajte s kašikom pavlake. Polovine belanaca poslužite na tanjiru i napunite ih ukusnim filom.