Uskrs je doba kada je svako domaćinstvo puno kuvanih jaja, pa se domaćice često pitaju kako još mogu da ih upotrebe.
Kremasta kajgana ili jaje na oko u kombinaciji s omiljenom salatom čest su specijalitet svakog domaćinstva. U njima možete uživati svakodnevno jer ne sadrže ni šećer ni ugljene hidrate, a bogata su proteinima. Upravo zbog toga ovi ukusni žuto-beli zalogajčići pružiće vam vam psihičku i fizičku energiju tokom celog dana.
Teško je zamisliti Uskrs bez tradicionalnih namirnica poput šunke, mladog luka i neizostavnih “vražjih jaja” koja svake godine iznova oduševljavaju ukusom i izgledom.
Sastojci:
- 8 velikih jaja
- 2 supene kašike majoneza
- 1 supena kašika kisele pavlake
- ½ kafene kašičice sirćeta
- ½ kafene kašičice začinjenog senfa
- ¼ kafene kašičice belog šećera
- so, biber
Priprema:
Očišćena tvrdo kuvana jaja isecite na pola po dužini. Izvadite žumanca, stavite ih u činiju i pomešajte ih s ostalim sastojcima. Prvo dodajte majonez, zatim sirće, senf, šećer, so i biber, a na kraju, da bi ste dobili mekano i ukusno punjenje, celu smesu pomešajte s kašikom pavlake. Polovine belanaca poslužite na tanjiru i napunite ih ukusnim filom.