Uskrs je doba kada je svako domaćinstvo puno kuvanih jaja, pa se domaćice često pitaju kako još mogu da ih upotrebe.

 

Kremasta kajgana ili jaje na oko u kombinaciji s omiljenom salatom čest su specijalitet svakog domaćinstva. U njima možete uživati svakodnevno jer ne sadrže ni šećer ni ugljene hidrate, a bogata su proteinima. Upravo zbog toga ovi ukusni žuto-beli zalogajčići pružiće vam vam psihičku i fizičku energiju tokom celog dana.

Teško je zamisliti Uskrs bez tradicionalnih namirnica poput šunke, mladog luka i neizostavnih “vražjih jaja” koja svake godine iznova oduševljavaju ukusom i izgledom. 

Sastojci:

  • 8 velikih jaja
  • 2 supene kašike majoneza
  • 1 supena kašika kisele pavlake
  • ½ kafene kašičice sirćeta
  • ½ kafene kašičice začinjenog senfa
  • ¼ kafene kašičice belog šećera
  • so, biber

Priprema:

Očišćena tvrdo kuvana jaja isecite na pola po dužini. Izvadite žumanca, stavite ih u činiju i pomešajte ih s ostalim sastojcima. Prvo dodajte majonez, zatim sirće, senf, šećer, so i biber, a na kraju, da bi ste dobili mekano i ukusno punjenje, celu smesu pomešajte s kašikom pavlake. Polovine belanaca poslužite na tanjiru i napunite ih ukusnim filom.