PREKOMERNO SE ZNOJITE čak i tokom zime? Obavezno isprobajte OVE TRIKOVE, stvarno deluju!

znojenje
printscreen/youtube

Znojenje je prirodni pokušaj tela da spusti njegovu temperaturu. Tokom velikih vrućina, ali i u situacijama poput stresa i napetosti, intenzivno znojenje nemoguće je izbeći bez obzira kakve kozmetičke preparate koristili.

 

Međutim, postoji nekoliko prirodnih preparata uz koje je moguće smanjiti znojenje. To su jabukovo sirće, soda bikarbona, crni čaj i limun.

Jabukovo sirće

Naime, jabukovo sirće možete da koristite kao prirodni dezodorans jer uništava bakterije. Dovoljno je da jednom dnevno premažete pazuhe sa nekoliko kapljica. Ostale delove tela možete pre spavanja premazati mešavinom sirćeta i vode. Ovo će takođe od vas oterati i komarce tokom letnjih meseci.

Soda bikarbona

Soda bikarbona vrlo je praktična za smanjenje znojenja. Malu kutiju ove hemijske praškaste supstance možete uvek da imate u torbi. Dovoljno je da uzmete prstohvat sode i malo vode i premažete pazuhe ili druge delove tela.

Crni čaj

Crni čaj deluje kao prirodni dezodorans zbog kiselina iz njegovog sastava. U pola šoljice vruće vode umočite crni čaj.Vrećice čaja izvadite nakon dva-tri minuta i ostavite da se rashlade. Zatim, možete da ih stavite direktno ispod pazuha i ostavite da deluju pet minuta.

Limun

Još od davnina, limun je poznat kao odličan stabilizator telesnih mirisa, zbog čega se koristi i kod pojačanog znojenja. Samo treba da premažete kritične delove tela limunom, ostavite da deluje 15 do 30 minuta i isperete hladnom vodom.