Premijera sa ovogodišnjeg Gremija o kojoj se priča

Nedavno je završena još jedna dodela Gremi nagrada, a svečanost su, kao i svake godine, obeležili mnogobrojni emotivni momenti, veliki trijumfi, razočarenja, modni promašaji i izvanredne red carpet odevne kombinacije. Osamnaestogodišnja muzička senzacija Bili Ajliš ponela je kući čak pet nagrada, performer Bili Porter pokorio je crveni tepih šeširom u obliku retro lampe sa resama, Ališa Kiz je opet briljirala kao voditeljka, dok je adidas Originals premijerno prikazao svoj mini-film Change is a Team Sport.

Promo

Film je deo istoimene kampanje koja slavi pola veka od nastanka legendarnih adidas Superstar patika, a u njemu se pojavljuju mnogi kreativci i inovatori iz sfera muzike, mode, sporta i umetnosti, kao što su muzičar i producent Farel Vilijams, pevačica Anita, bivša NBA zvezda Trejsi Makgrejdi, mladi fudbaler Pol Pogba i K-pop senzacija BLACKPINK.

Uloga reditelja i naratora pripala je omiljenom holivudskom komedijašu Džonu Hilu, javnosti najpoznatijeg po ulozi u filmu The Wolf of Wall Street, kada je nominovan i za najbolju mušku sporednu ulogu. Govoreći o čitavom procesu koji se odvijao iza kamere i inspiraciji za kampanju, Džona je naglasio da samo timski rad može da dovede do značajnih promena.

“Nova znanja i veštine nemoguće je steći bez starijih generacija. Isto tako, ni promene, a ni napredak nisu mogući bez entuzijazma i svežine novih generacija. Ideja je stoga bila da staro i novo spojimo u jedno, dobijajući gotovo atomsku snagu, potrebnu za istinsku kreativnost i stvaranje nečeg velikog”, objasnio je Džona.

Dok budete gledali ovaj mini-film, imaćete utisak da ste se teleportovali u neki od srednjoškolskih tinejdž filmova devedesetih. Radnja prati mladu skejterku Džen Soto, najnovijeg člana adidas porodice, dok trči kroz školske prostorije i usput sreće ostale kreativce, obučene u klasične crne trenerke i Superstar patike.

Superstar patike su, od momenta kada su se pojavile, bile simbol za sve one koji se ne plaše da istupe i glasno iskažu svoj stav. Tokom pet decenija svog postojanja, ova jedinstvena i nadaleko prepoznatljiva silueta, prešla je put od sportskih terena do gradskih ulica.loading...