U vreme kada većina muzičara predstavlja pesme za ubrzane letnje dane, The Frajle donose pesmu za zavodljive letnje noći.

 

Reč je o novom singlu, pesmi “Nije ovo tuga” koja se nalazi na njihovom aktuelnom albumu “Ljubav na dar” koji je objavila izdavačka kuća Lampshade Media. Spot sniman u maniru 60-ih godina.

– Publika je navikla da od nas čuje većinom brze pesme, a mi smo se ovog puta odlučile za baladu – životnu i iskrenu. Fantastična rediteljka Mare Milin uspela je da prikaže istančane emocije u crno-belom filmu od 3 minuta a snimanje je prošlo opušteno, zabavno i profesionalno – opisale su The Frajle.

Svoje viđenje pesme “Nije ovo tuga“, rediteljka Mare Milin je pretočila u crno-beli video spot.

– Ovo je pesma o rastanku, a za mene, rastanak je praznina. Crna pozadina, veliki i prazan prostor u kojem se praznina još više vidi. Jedna protagonistkinja, Marija, peva i gestikulacijom lica sugeriše na svu bol i osećaje kroz koje prolazi. Ostatak Frajli su u spotu posmatrači, a tu se nalazi i nepoznati muški lik. Da li je pesma o rastanku s njim ili je on jednostavno samo osoba koja održava ritam pesme lupanjem po žicama i drvetu kontrabasa – objasnila je Mare.

The Frajle će nastupiti na ovogodišnjem Exit Festivalu 12. jula i to tik ispred proslavljene američke kantautorke LP koja je lično izrazila želju da joj one nastupe kao predgrupa nakon njihovog susreta u Moskvi.loading...