PREMINULA ZVEZDA ITALIJANSKE MUZIKE: Suprug se potresnim rečima oprostio od Rafaele Kare

Ikona italijanske muzike i televizije Rafaela Kara, umrla je u 78. godini. Tužnu vest je za italijanske medije potvrdio njen dugogodišnji partner.

screenshot/youtube.com/NoMadU55555

Preminula je danas u 16:20 časova, nakon bolesti koja je neko vreme napadala njeno telo, “tako sićušno, a opet tako prepuno energije”, stoji u izjavi koju su objavile agencije.

Glumila je u desetinama filmova između 1960. i 1970. godini, uključujući “Von Ryan’s Express” iz 1965. sa Frenkom Sinatrom. Iste godine Kara je nastupila u muzičkoj komediji “Scaramouche”.

Šezdesetih je nastupala u televizijskim emisijama poput “Tempo di Danza”, “Il Paroliere” i “Questo Sconosciuto”.

Godine 1971. postigla je još jedan uspeh u TV emisiji “Canzonissima”, izvodeći tematsku pesmu “Chissà se Va”. Od sredine 1970-ih nadalje Kara je bila popularna TV voditeljka raznih emisija u Italiji i u Španiji.

Vratila se na male ekrane 2013. godine kao u ulozi mentora u šou za talente “The Voice of Italy” i tada je objavljen njen posljednji album “Replay”.

Njen suprug je imao samo lepe reči za nju.

– Rafaela nas je napustila. Otišla je u bolji svet gde će njena humanost, njen nepogrešiv smeh i njen izvanredni talent zauvek blistati – rekao je.