Prepoznajete li nekog bliskog? Ova grupa ljudi je najgora u krevetu

seks
Flickr/Kena Sen

Partner "cepidlaka" dobija anksioznu partnerku sa nedostatkom samopouzdanja, koja vremenom postaje prilično nezainteresovana za ljubavne vratolomije, pišu "Večernje novosti".

 

Loša vest za muškarce perfekcioniste, koji očekuju da seksualni čin svaki put bude veličanstven.

Naučnici su nedavno istraživali kako se ova osobina odražava na seks i zaključili da umesto sjajne izvedbe, partner “cepidlaka” dobija anksioznu partnerku sa nedostatkom samopouzdanja, koja vremenom postaje prilično nezainteresovana za ljubavne vratolomije i sklona je da ih odlaže uz dobro poznate izgovore, poput glavobolje, obaveza i iscrpljenosti.

Isto tako, žene koje od partnera očekuju veštine Kazanove, najverovatnije će biti nezadovoljne jer muškarac pod pritiskom često omane. S druge strane, dame koje sebi postavljaju visoke standarde kad je u pitanju seksualni čin, imaju veću želju za vođenjem ljubavi i lakše se uzbuđuju. Ali, sklonije su da sebe krive ako nešto krene po zlu.

I zato, psiholozi savetuju da se, umesto zamišljanja kako idelan seksualni čin treba da izgleda, prepustite uživanju jer je to siguran put za dobar, pa i savršen seks.