PREPOZNAJTE GA NA PRVOM SUSRETU: Ove vrline krase idealnog ljubavnika

Ono što žene najviše cene jeste da partner prihvati određena uputstva bez osećaja uvređenosti, da pruži oralno zadovoljstvo bez zadrške, kao i nesebičnost kada je u pitanju postizanje vrhunca.

seks
freedigitalphotos.net/imagerymajestic

Seksualna terapeutkinja Trejsi Koks smatra da je spisak osobina kod novog partnera dugačak i za žene i za muškarce. Osim navika naše bolje polovine, naravno da nas zanima i kakva je ta osoba u krevetu, šta voli, šta ne, šta je loži, šta je odbija i kako je najbolje zadovoljiti, prenosi 24sata.hr.

Ona je izdvojila vrline koje bi idealan ljubavnik trebalo da poseduje, a možemo ih primetiti već tokom prvog seksualnog susreta.

1. Sluša upustva i neće se naljutiti

Kod seksa sa novim partnerom je potrebno neko vreme da se oboje usklade, a najlakši način osiguravanja užitka je komunikacija u krevetu. S obzirom na to da je na muškarcima često veći pritisak i “krivica” za dobar ili loš seks, njihov ego u krevetu je mnogo veći nego kod žena. Muškarac koji se na njena uputstva kao što su “sporije”, “brže”, “niže” i slično uvredi, nije materijal za dobrog ljubavnika.

– Nesigurni muškarci koji su pritom i obrambeno nastrojeni nisu partneri koji su voljni da učine, a žena će zbog toga biti više koncentrisana na to da ga ne uvredi, što će, na kraju, dovesti do toga da će glumiti orgazam – kaže Koks.

2. Daje iskreni kompliment

Tata mora da ti je lopov jer je ukrao zvezde i stavio ih u tvoje oči. Ovo je klasičan primer neoriginalnog i ljigavog komplimenta koji žene ni najmanje ne cene. Iskreni i jednostavni komplimenti njene ličnosti i izgleda su pokazatelj da je iskreno zainteresovan, umesto da gradi karijeru serijskog zavodnika.

3. Posvetiće pažnju oralnom seksu

– Muškarac koji se libi oralnog seksa je za većinu žena nepoželjan partner, jer veliki broj njih tako postiže zagarantovani orgazam – kaže Koks.

Iako tehnika u oralnom seksu može da se popravi, ako ga partner odbija, time lišava ženu brojnih užitaka. Iako se odličan seks ne svodi samo na orgazam, oralni seks nije samo put kojim se on postiže, već često i način na koji muškarac pokazuje ženi da je u potpunosti prihvata i želi i da mu ništa na njenom telu nije odbojno.

4. Ne hvali se da je najbolji u krevetu

– Želja da zadivimo partnera je svojstvena i za muškarce i za žene, ali muškarci često imaju potrebu da se dokazuju tako što pominju bogato seksualno iskustvo ili jedinstvenu tehniku i umeće. Tako nešto samo odbija, jer prvenstveno deluje umišljeno, ali i do te mere povećava očekivanja kod žene da ih je vrlo teško ispuniti – kaže Koks.

5. Neće pobeći nakon seksa

Nakon seksa sa novim partnerom ponekad je teško “postaviti” se ispravno, međutim, naprasni odlazak, ustajanje iz kreveta i zbunjenost nikako nisu ponašanje koje će žene ceniti.

– Ako ne znate šta bi trebalo da uradite, bolje to iskreno recite, nego da bežite glavom bez obzira. Najvažnije je biti što prirodniji, pa nije dobro ni insistirati na maženju ili velikim ljubavnim izjavama. Bolje pozovite partnera da nešto zajedno pojedete – kaže terapeutkinja.loading...