PRERANI ODLAZAK ZVEZDE HOLIVUDA: Glumica koju smo obožavali u Zvezdanim stazama iznenada preminula u 46.godini

Eni Veršing, najpoznatija po ulozi FBI agenta Rene Voker u TV seriji „24“, umrla je u 46. godini. Američka glumica preminula je u Los Anđelesu nakon borbe sa rakom, potvrdio je njen publicista.

pixabay

Rođena je i odrasla u Sent Luisu, u američkoj saveznoj državi Misuri. Tokom dve decenije karijere, Eni Veršing pojavila se u desetinama televizijskih projekata.

Prvu ulogu ostvarila je u Zvezdanim stazama: Enterprajz. U sedmoj i osmoj sezoni serije „24“ tumačila je FBI agentkinju Rene Voker.

Vampirskim dnevnicima oživela je Lili Salvatore, igrala je u Marvelovim Beguncima, seriji The Rookie i, nedavno, u drugoj sezoni Zvezdanih staza: Pikard kao kraljica Borga.

Veršingovoj je dijagnostikovan rak 2020. godine, ali je nastavila da radi. Iza nje su ostali suprug, glumac Steven Ful i tri sina.

Glumica Ebigejl Spenser, koja se pojavila sa Veršingovom u naučno-fantastičnoj seriji Timeless, napisala je na Tviteru: „Volimo te Eni Veršing. Mnogo ćeš nedostajati.“ Od koleginice se pozdravila dužom porukom i fotografijom na Instagramu.


Nil Drukman, koji je kreirao video-igru The Last of Us u kojoj je Eni pozajmila glas  Tesi, napisao je na Tviteru: „Upravo smo izgubili prelepu umetnicu i ljudsko biće. Srce mi je slomljeno“.

Kolege i prijatelji prerano preminule glumice pozvali su sve da pruže finansijsku pomoć porodici na stranici GoFundMe.