PRESEDAN U ISTORIJI DŽEJMS BOND FILMOVA: Novi 007 agent je žena – ali to nije SVE

Lašana Linč će glumiti prvog ženskog agenta 007 i crnkinju u predstojećem filmu o Džejmsu Bondu "No Time To Die", potvrdio je Harper’s Bazaar.

Pixabay.com

Glumica ima jedan savet u vezi sa kritikama kojima je bila izložena, a to je sledeće: potražite istinu u njima.

Kada [kritike] dođu od ljudi do kojih mi je stalo, obično to shvatim kao tačku razvoja, jer znam da to govore s razlogom; jer me nose u srcu. Stranci to ne čine. Ako u tome nađem istinu, onda obično i poradim na tome. Ako ne vidim istinu u tome, moram da shvatim da to nisam uvek ja – ponekad su to oni.

A ona govori iz iskustva. Kada je prošle godine procurila vest da će Lašana Linč igrati prvog crnog ženskog agenta 007 u predstojećem Bondovom filmu, “No Time To Die”, glumica je izazvala neviđenu količinu reakcija, grubih i zajedljivih kritika, zbog čega je nedelju dana brisala svoje naloge na društvenim mrežama, meditirala i nije videla nikoga osim porodice, tešeći se time da agresivni komentari nisu lične prirode.

Nakon toga se oglasila.

Razgovor oko toga što ne žele da 007 bude žena, bio je sjajan, jer je tema započeta – mislim da je to bio sjajan početak. Ovo je verovatno jedan od najmoćnijih i najdirljivijih razgovora koji se vodio oko neke franšize i veoma je relevantan za ono gde smo danas i kakav je svet kome stremimo već dugo“, kazala je Lašana Linč.

Nastavila je: “Ja sam crna žena. Da je to bila druga žena tamne puti koja igra ulogu u filmu “No time to die”, vodio bi se isti razgovor; ito bi je napadali. Dakle nije lično protiv mene. Treba samo da se podsetim da se razgovor odvija i deo sam nečega vrlo, vrlo revolucionarnog.”

View this post on Instagram

A post shared by James Bond 007 (@007)

Prema priči u Harpers bazaru, njen lik Nomi preuzima 007 špijunsko kodirano ime kada Džejms Bond (Danijel Kregj) nestane nakon događaja iz filma “Spectre”.

“No Time To Die” u bioskope stiže 2. aprila 2021. godine.