PRIČA KOJA ĆE VAS RASPLAKATI: Pas koji je potpuno SLEP I JEDVA HODA, već 10 godina SVAKI DAN ODLAZI NA JEDNO MESTO!

nemački ovčar
pixabay.com

Gospodin Guzman je psa kupio 2005. godine, kao poklon svom tada 13-godišnjem sinu Damijanu.

 

Nemački ovčar Kapitan se već deset godina ne odvaja od groba svog preminulog vlasnika Migela Guzmana. Odani ljubimac doslovno svaki dan provodi na groblju u Argentini, uprkos tome što je potpuno slep i što jedva hoda, prenosi Daily Mail.

Gospodin Guzman je psa kupio 2005. godine, kao poklon svom tada sinu Damijanu. Pošto je muškarac naprasno umro naredne godine, pas je nestao iz porodičnog doma u Kordovi.

Guzmanova supruga i sin odmah su započeli potragu i psa pronašli na groblju, udaljenom oko 45 minuta vožnje kolima od njihovog sela.

Još nije jasno kako je Kapitan pronašao grob, s obzirom na to da gospođa Guzman i Damijan tvrde da pas nikada nije bio tamo .

Damijan je pokušao da dovede psa kući nekoliko puta, ali se Kapitan uvek vraćao svom pokojnom vlasniku, pa je na kraju odlučeno da tamo i ostane.

Kapitana danas hrane zaposleni na groblju.

Hektor Basega, direktor groblja, prisetio se dana kad je prvi put video psa.

Pojavio se jednog dana, sam samcijat, i počeo da luta po groblju, sve dok nije pronašao mesto počinka svog vlasnika. Tokom dana se šeta okolo, ali se uveče obavezno vrati svom bivšem gazdi. Svakog dana, kao da gleda u sat, legne u šest sati na grob i tu provede celu noć, objasnio je Basega.