PRIČA KOJA ĆE VAS ŠOKIRATI: Ovako je glumac Branko Đurić Đura postao vegetarijanac

Glumac, reditelj i muzičar Branko Đurić Đuro vegetarijanac je već više od deceniju i po.

printscreen/yt

Glumac Branko Đurić Đura u novoj komediji “Deset u pola” glumi vlasnika ćevabdžinice, a već 16 godina je vegetarijanac.

Miris ćevapa mu nije smetao na snimanju, a odluku da ostavi meso doneo je neplanirano, po završetku rada na slovenačkom filmu “Traktor, ljubav i rokenrol”.

Na kraju snimanja filma “Traktor, ljubav i rokenrol” napravili smo veliku žurku. Cela ekipa se zabavljala uz specijalitete, uglavnom mesne. Razgovarali smo o projektima koji nas čekaju i tada sam se setio životinja koje su sa nama provele skoro dva meseca. Upitao sam domaćina šta je sa dve svinje i svim onim kokoškama koje smo imali na setu – ispričao je Đuro koliko je bio šokiran što su se “glumci” našli na stolu.

– On se nasmejao i pokazao na roštilj na kom su se pekle krmenadle, pljeskavice, bataci… U trenutku sam shvatio svu ljudsku licemernost i rekao da nekoliko dana neću jesti meso. Ne mogu valjda pojesti svoje “glumce” posle snimanja – rekao je glumac jednom prilikom za “Gloriju” i istakao da nema nikakvu potrebu za mesom.

– Kada kažem da ne jedem meso, ljudi obično misle da se šalim, a nakon što shvate da je stvarno tako, onda pitaju nešto poput: “Pa kako izdržavaš?” Veruju da se mi vegetarijanci teškom mukom suzdržavamo da ne uzmemo pljeskavicu ili biftek i retko ko razume da mi se meso jednostavno gadi. To je za mene leš mrtve životinje i ništa me ne privlači da ga stavim u usta. Desi se i da mi tetka, na primer, kad čuje da ne jedem meso, kaže: “Pa uzmi onda piletinu!” ili “Napraviću ti onda kobasice neke” – rekao je Đura.