Od narednog dana, 29. avgusta ova poučna priča Studia 20th Century Fox-a, koja podstiče na razmišljanje sve, pa i one koji nemaju bliskoti sa “najboljim čovekovim prijateljem” – naći će se na repertoaru svih bioskopa širom Srbije.

Zasnovan na izuzetnom romanu Garta Stajna, koji je proveo tri i po godine na listi bestselera i koji je preveden na 38 jezika, film “Umetnost vožnje po kiši” u centar radnje stavlja svakodnevno posmatranje i obožavanje porodice Svift od strane njihovog psa.

Slušajući reči svog vlasnika Denija Svifta (Majlo Ventimilja) – vozača Formule 1 u usponu, pas Enco nazvan po čuvenom vozaču Encu Ferariju, stiče duboki uvid u ljudski život i shvata da se tehnike, potrebne na trkačkoj stazi takođe mogu uspešno koristiti i u svakodnevnom životu.
Osim o odnosu psa i čoveka film se osvrće na odnose u porodici. U ulozi Denijeve žene našla se poznata glumica Amanda Sajfred.
“Iv i ja smo prilično slične: razigrane, otvorene i hrabre, iako mislim da je ona mnogo više neustrašivija od mene. Volim to u vezi nje”, kaže ona.
Sajfred je pravi obožavatelj pasa
„Njihova velike oči,  nevinost, njihova razigranost i radoznalost. Oni samo žele da vas vole i žive u sadašnjosti. Svi bismo mogli da naučimo  nešto iz toga – to je ogroman izazov za nas, da živimo u sadašnjosti. Obožavam da budem u njihovoj blizini. Drugi razlog što je ovaj film bio tako savršen za mene je – obećan mi je pas u svakoj sceni”, ističe glumica.
Glas psu Encu pozajmljuje čuveni glumac Kevin Kostner. a samo u ulozi producenta ovaj put našao se glumac Patrik Dempsi (“Uvod u anatomiju”) ujedno i profesionalni vozač trkačkih automobila.loading...