PRIČA O SNAZI PSEĆE LJUBAVI: Ona je slepa, ali njena braća omogućila su joj NORMALAN ŽIVOT!

Priča o ovoj ženki japanske akite duboko će vas dirnuti, ali i uveriti da je porodica zaista najvažnija stvar u životu, pa i u životinjskom svetu. Čak i kada izgubiš sve, najbliži su uvek tu da te podrže i pomognu. Pa Kaja izgubila je vid na oba oka od glaukoma, ali to je nije usporilo ili obeshrabrilo - njene oči od tog trenutka postala su njena dva brata - Kas i Keler.

 

Desetogodišnja Kaja dugo se borila sa glaukomom, ali bolest je ipak bila jača od kuje, i ona je “osuđena” da nastavi život bez vida. Ipak, svesrdno su joj u pomoć priskočila njena dva brata osmogodišnji Kas i dvogodišnji Keler.

 

– Predivno je gledati kako su brižni i pomažu Kaji u svakodnevnom životu. Njihov smisao za lojalnost i podršku je neverovatan. Oni su zaštitnički nastrojeni. Razradili su zanimljivu tehniku kako bi joj olakšali kretanje. Kaja je u sredini, a Kas i Keler hodaju sa njene leve i desne strane, usmeravajući je i pazeći da ne udari u nešto – priča Gven Sila, veterinarka koja je operisala Kaju.

Vlasnica pasa Džesika VanHusen ističe da je Kaja prvo izgubila jedno oko, kada je o njoj počeo da brine Kas, a nakon što je izgubila vid i na drugom oku, u pomoć je priskočio i Keler.

 – Kes uvek omogućava Kaji da prva uzme hranu iz činijice. Kad ih vozim u kolima, on joj dopušta da se nasloni na njega, kako bi bila stabilna. Voli i da je češka. Keler, pošto je najmlađi, malo je sporije reagovao na njeno stanje. Ali što je stariji, to je brižniji. Voli da se igra i tuče sa svojom sestrom – kaže ona.

That Meatball dropped his bone and smiled as I quietly took this photo…derp.

Posted by Jessica Leigh VanHusen on уторак 27. јануар 2015.

Džesika priznaje da često zaplače dok gleda ponašanje svojih pasa.

– Oni su inspiracija za sve ljude. Nadam se da će ova priča obići svet i svima dokazati da i bolesnim ljubimcima treba dati šansu. Potrebno je malo truda, ali vredi – ističe ova Amerikanka iz Mičigena.

 loading...