Postoje studije koje tvrde da izgled lica otkriva karakter, a posebno oblik obrva.

Kako neki facijalni eksperti ističu oblik obrva govori nešto o vašem samopouzdanju, odnosu sa prijateljima, načinu na koji obavljate posao, kao i utisak koji ostavljate na druge ljude.

Bilo tačno ili ne, činjenica je da je prvi utisak koji ostavljamo itekako bitan, zato pogledajte šta oblik obrva može da kaže o vama.

Duge obrve

Duge obrve su one s kojim nema potrebe da ih dodatno iscrtavate i produžavate, jer dosežu do slepoočnica. Osobe sa ovakvim obrvama se dobro nose sa stresom, dobar su prijatelj i okruženi su sa dosta ljudi. Uvek će ih saslušati i pokušati da reše njihove probleme. U poslu su obično dobri radnici, koji mogu da se nose sa velikim projektima i budu takmičarski raspoloženi.

Kratke obrve

Ovo su obrve koje se nekoliko milimetara nakon luka završavaju i pripadnice lepeg pola ih gotovo uvek docrtavaju i produžavaju. Osobe sa ovakvih obrvama suprotno onim sa dugim su obično ,,kratkog fitilja”, brzo se nerviraju. Zbog toga su retko zainteresovani da se nose i sa dramama svojih prijatelja.

Tanki lukovi

Prirodno tanke ili retke obrve simbolizuju ljude koji su nesigurni, sumnjaju u sebe i veruju više drugim ljudima nego sami sebi. Njima je potrebna podrška dragih bliskih osoba u gotovo da se uvek knsultuju sa prijateljima oko donošenja važnih odluka. Oprezni su, i zato sve drže pod kontrolom u životu.

Prirodno pune obrve

Debele obrve, koje su poslednjih sezona postale itekako popularne, znak su aktivne avanturistički orijentisanje osobe. Za razliku od onih sa tankim obrvama, ove osobe su prirodno sampoudane, glavu drže čvrsto na ramenima i brzo shvataju šta se oko njih dešava. Lako se iznerviraju ako ih neko koči u ostvarivanju želja.

Visoki luk

Osobe sa ovakvim obrvama – visoko postavljene i veoma zaobljene – karakterišu nepristupačnu, na prvi pogled hladnu osobu osobu, koja se drži na distanci. Takvim osobama je potrebno više prostora i vremena kako bi se uklopile. Obično su perfekcionisti i imaju odličan modni ukus.

Nizak luk

Suprotno prethodnim odobe sa obrvama postavljenim bliže očima karakterišu vedru i komunikatvnu osobau koja se drži svojih obećanja. Ovi ljudi ostaju uz vas sve dok ne pobedite.

Oble obrve

Ppolukružni luk obrva karakteriše izuzetno ljubaznu osobu koja uvek misli na tuđe potrebe. Obično su taktične u komunikaciji, uvek gledaju da izvuku najbolje iz svake priče i vole da budu u vezi.

Ravne obrve

Osobe sa ravnim obrvama – bez luka – su obično racionalisti. One logično razmišljaju kada je u pitanju donošenje velikih odluka. To su mislioci koji cene logiku i obično nisu previše emotivni.loading...