PRIJATELJSTVO KOJE JE RAZNEŽILO CEO SVET: Lav invalid i jazavičar su NERAZDVOJNI! (VIDEO)

Obogaljeni lav od 226 kilograma i njegov drug jazavičar, nerazdvojni su još od vremena kada je ova mačka bila lavić.

Lav invalid kojeg gaji čuvar zoološkog vrta, kome su amputirane obe noge, stvorio je neverovatno prijateljstvo sa malim viršlastim psom.

Boundiger, mužjak lava sprijateljio se sa patuljastim Milom, osmogodišnjim jazavičarem i veoma retko se razdvajaju. Njih dvojica su nerazdvojni već pet godina i žive u Egzotičnom životinjskom parku u Vajnvudu, u američkoj državi Oklahoma.

Boundiger je rođen sa retkom bolešću metabolizma koja ga je ostavila blago obogaljenim i koja je na čudan način skrenula pažnju Džona Rinkea, koji je izgubio obe svoje noge nakon nezgode sa bandžijem. Kada su Milo i druga dva jazavičara, Bulet i Ejndžel, osetili da lav ima problema, oni su ga tešili i uzeli ga pod svoju zaštitu.

Lava je sam podigao Rinke, zajedno sa tigrom pod imenom Toni, nakon što je shvatio svoju želju da brine o životinjama.

Ranije su živeli u mojoj kući. Obojicu sam odgajio sa formulom u flašici i sirovim mesom sve dok nisu postali preveliki za kuću. Boundiger je poput psa i kada me ne vidi neko vreme postane uzbuđen i trči ka meni. Toni je savršeno zdrav, ali se previše igra. Kada Boundiger oseti da gubim kontrolu nad igrom, on reži na Tonija i oseća se koliko je zaštitnički nastrojen ka meni – kaže Rinke.

Sada su se mačke imaju sopstveno mesto za život, gde Rinke vodi računa o još dva mladunca tigra, Tipiju i Orlandu.

Rinke objašnjava:

Gajim ove mladunce tigra, Tipija i Orlanda. Imam posla oko njih i oni moraju da budu zabavljeni svaki dan. Tipi voli da se igra natezanja sa mojom veštačkom nogom, što je dobro, jer pretpostavljam da bi bolelo da je drugačije.

Rinke priznaje da je od nesreće sa skokom bandžijem 1994. godine oduvek bio na strani divljine. Propao je kroz neispravna vratanca sa 16 metara visine i polomio obe noge.

Probušio sam bok 15 centimetara dugom metalnom šipkom takođe i tražio sam od prijatelja da pozovu moju ženu, jer sam mislio da sam gotov – rekao je bivši inženjer za turbine.

Slomio sam kuk, leđa, polomio obe noge i ugruvao creva. Nepotrebno je reći da sam bio u komi osam dana nakon što sam primljen u bolnicu. Žena, Kristi, me nije prepoznala kada je prvi put došla da me vidi, a kada sam se probudio doktori su mi rekli da nikada neću hodati.

Nakon pet godina bolne rehabilitacije, Džon je naučio da koristi noge ponovo i počeo je da izgrađuje svoj život. Njegova žena i on dobili su drugog sina Pejtona, šest godina nakon prvog, Natana. Međutim, Džon je obolevao od konstantnih infekcija nogu, koje su na kraju morali da mu amputiraju.

To je bio drugi težak trenutak za mene, zato što sam duboko cenio svoju nezavisnost – rekao je Rinke i dodao:

Odgajanje Boundigera i Tonija, pomoglo mi je da se oporavim, a naročito moj odnos prema Boundigeru.