PRIJATELJSTVO NAKON RASKIDA? Pet razloga zbog kojih je to VRLO LOŠA IDEJA

Bez obzira na sve što ste čuli, ideja da ostanete u dobrim odnosima s bivšim partnerima nikako nije dobra, pokazalo je psihološko istraživanje objavljeno na stranici "Wiley Online Library". Razloga za to je mnogo, a na portalu "BrightSide" izdvojili su ih pet koji će vam biti dovoljni da ubuduće ni ne pomišljate na održavanje kontakta nakon prekida veze.

pexels.com

1. Osećanja ne nestaju tako lako

Ako gajite bilo kakva osećanja prema bivšem partneru, zašto biste s njim ulazili u “prijateljsku zonu”? Zamislite kako ćete se osećati kad vam bude pričao o svojoj novoj vezi.

2. Manje su šanse da se ponovno zaljubite

Ako se stalno viđate s bivšim, teže ćete ga preboleti, što će vam otežati i upoznavanje i zaljubljivanje u nekog novog. Nakon raskida, ljudima je potrebno vreme kako bi se ohladili, a u društvu bivšeg, to je nemoguće.

3. Vaš bivši partner možda još nešto oseća prema vama

Ako ste vi inicirali prekid, moguće je da će vašem partneru prijateljstvo samo otežati proces oporavka. Uzmite u obzir i njegova osećanja.

4. Možda se pomirite

Ovo vam možda zvuči kao dobar rasplet raskida, ali pomirenje s bivšim obično se ne pokaže kao dobra ideja. Sigurno ste prekinuli s dobrim razlogom, a greške se uvek mogu ponoviti.

5. Možda budete ljubomorni

Ako vaš bivši partner krene dalje i nađe nekog novog, verojatno ćete biti ljubomorni – ili na njegovu novu devojku, ili zato što mu ide bolje od vas. U svakom slučaju, to nisu prijateljska osećanja, pa je najbolje izbeći ih prekidanjem kontakta nakon kraja veze.