Princ Čarls ima bar DVA JAKO DOBRA RAZLOGA da, kada postane kralj, OBAVEZNO PROMENI IME!

Ako ikada dočeka da postane kralj vrlo je verovatno da će Čarls, princ od Velsa, promeniti ime. Ne samo zato što je ovo čest slučaj kada je monarhija u pitanju več i zato što se u istoriji britanske krune ono koje sad nosi pokazalo kao - baksuzno!

Princ Čarls
Beta

Princ Čarls sada ima 69 godina. Njegova majka, kraljica Elizabeta II naputnila je 92. Čarls na presto čeka već više od šezdeset godina i po tome je već ušao u istoriju jer nijedan član kraljevske porodice nije toliko dugo čekao na krunu.

Ipak, ako ikada dočeka da postane kralj vrlo je verovatno da će promeniti ime. Ne samo zato što je ovo čest slučaj kada je monarhija u pitanju več i zato što se u istoriji britanske krune ono koje sad nosi pokazalo kao – baksuzno!

SVE SU IZNENADILI! Niko to nije očekivao, ali postoji jako DOBAR I DIRLJIV RAZLOG zbog koga se britanski princ zove BAŠ LUIS

Ako bi rešio da zadrži svoje ime, najstariji sin kraljice Elizabete bi bio krunisan kao Čarls III. Čarls I i Čarls II bili su toliko loši vladari da vekovima već nijedan monarh na ostrvu nije uzeo njihovo ime!

Wikipedia

Čarls I Stjuart vladao je u 17. veku. Želeo je apsolutnu vlast i mogućnost da neograničeno ratuje, pa je jedanaest godina vladao bez kontrole parlamenta uvodeći ogromne poreze stanovništvu kako bi mogao da finansira svoje ratove. Bio je toliko “omiljen” da su te godine u britanskoj istoriji poznate kao – jedanaest godina tiranije.

Ostao je poznat i po tome što je jedini britanski monarh koji je pogubljen od strane sopstvenog naroda, a nakon njega u Britaniji je na kratno ukinuta monarhija i uspostavljena republika.

Venčao joj se unuk, ali je KRALJICA BILA ZVEZDA! Postoji DIRLJIV RAZLOG zbog kog Elizabeta uvek nosi DREČAVE BOJE

Wikipedia

Monarhija je u Engleskoj obnovljena 1660. i tada je na presto seo Čarls II Stjuart, sin Čarlsa I. Za života su ga zvali Veseli monarh, jer je bio poznat po ljubavnicama i kao veliki hedonista.

Upravljanje državom nije ga mnogo zanimalo, pa za sobom nije ostavio zvanično potomstvo iako je imao mnogobrojnu decu sa svojim ljubavnicama. Nasledio ga je brat, Džejms II.

Princ Carls
Beta

Dakle, iako ovo nije zakonski propisano, vrlo je moguće da će princ Čarls želeti da se otarasi negativnog “bagaža” koje nosi njegovo ime. Ako se odluči za tu mogućnost, najverovatnije će preizeti jedno od sledećih imena – Filip, Artur ili Džordž.

Pretpostavka je da će princ odlučiti da izabere ime Džordž, kako bi odao počast svom dedi. Ukoliko se to dogodi, tada će mu ime biti kralj Džordž VII.