Priredite noć užasa u svom domu! Deset HOROR FILMOVA idealnih za GLEDANJE U NOĆI VEŠTICA (VIDEO)

Ne postoji bolji dan za gledanje filmova strave i užasa od Noći veštica! Zato, spremite kokice i piće, okupite društvo i pripremite se za burnu i strašnu noć!

horor filmovi
dnevno/kolaz

Donosimo vam spisak najstrašnijih horor filmova prema našem izboru, od klasika do najnovijih filmskih ostvarenja, a na vama je da odlučite koji smete da pogledate.

Noć veštica (Halloween, 1978.)

Horor franšisa koja sadrži više od deset filmova, a mi vam predlažemo prvi deo.

Film Džona Karpentera govori o Majklu Majersu koji je kao dečak ubio stariju sestru. Nakon 15 godina psihijatrijskog lečenja vraća se kući, kako bi nastavio sa pokoljem skriven iza strašne maske kapetana Kirka.

Isijavanje  (The Shining, 1980.)

Film režisera Stenlija Kjubrika jedan je od najboljih horor filmova svih vremena. Uloga Džeka Torensa poverena je Džeku Nikolsonu, koji dolazi u izolovani hotel, kao vansezonski kućepazitelj sa suprugom i sinom. Torens nikada ranije nije bio tamo – ili možda jeste? Odgovor leži u vremenu duhova koje dovodi do ludila i ubistva.

Petak 13-ti (Friday the 13th, 1980.)

Poklonici horor žanra dobro poznaju franšizu „Petak 13-ti“. Postoji čak 12 filmova u ovom serijalu, a mi vam predlažemo prvi.

U ovom filmu mladi Kevin Bejkon ostario je jednu od zapaženijih uloga.  Grupa mladih posećuje naizgled idilično Kristalno jezero, ne sluteći da su krenuli na put bez povratka. Surovi i neumoljivi ubica počinje da ubija pridošlice, sve do završnice u kojoj mu na megdan izlazi poslednji preživeli član družine.

Strava u Ulici Brestova (A Nightmare on Elm Street, 1984.)

Zastrašujuća priča o serijskom ubici prvi je deo kultnog horor serijala koji je uplašio publiku širom sveta. Ovde je stvoren jedan od najpoznatijih negativaca svih vremena, Fredi Kruger.

Vrisak (Scream, 1996.)

Pre izslaska filma niko nije verovao da će postati jedan od najuspešnijih horor filmova svih vremena. Radnja se odigrava u studentskom gradu Vudsboro u kom serijski ubica, kog zbog maske zovu Duh, svoje žrtve prvo provocira a onda ubija. Snimljena su još 3 nastavka i brojne parodije na ovaj film.

Projekat Veštice iz Blera (Blair Witch Project, 1999.)

Strašna priča o troje mladih filmaša koji su se uputili u šumu kako bi snimili dokumentarac o lokalnoj legendi Veštici iz Blera i nikada se nisu vratili. Godinu dana kasnije, pronađen je njihov snimljen materijal, koji otkriva sve užasne događaje koji su se dogodili pred okom kamere.

Duhovi u nama (The Others, 2001.)

U ovoj horor drami Grejs (Nikol Kidman) seli se u zabačenu kuću sa decom koja su alergična na sunčevu svetlost. Uskoro će se ispostaviti da je kuća ukleta. Njena ćerka tvrdi da vidi duhove i čuje čudne glasove i zvuke koje samo Grejs ne primećuje. I ona će, međutim, vrlo brzo shvatiti da se u kući događa nešto natprirodno.

Isterivanje đavola iz Emili Rouz (The Exorcism Of Emily Rose, 2005.)

Film je snimljen prema istinitim događajima. Emili Rouz je bila normalna tinejdžerka koja je postala meta zastrašujućih demonskih sila koje će uznemiriti i šokirati ceo grad, ostaviti neizbrisive ožiljke na njenoj duši, i na kraju uzeti njen život.

Siroče (Orphan, 2009.)

Ovaj napeti horor govori o bračnom paru koji je izgubio dete, zbog čega odlučuju da usvoje devetogodišnju devojčicu. Izbor pada na neobičnu devojčicu koja je odmah osvojila njihova srca, ali uskoro će saznati da ona uopšte nije nevinašce kakvim se predstavlja.

Susreti četvrte vrste ( The fourth kind, 2009)

“Četvrta vrsta” je napeti triler, u kojem Mila Jovović tumači glavnu ulogu. Film je zasnovan na stvarnim slučajevima misterioznih nestanaka na Aljasci tokom poslednjih četrdeset godina.

Naziv filma odnosi se na davno ustanovljenu skalu, koja opisuje vrste kontakata sa vanzemaljcima. Kada neko vidi NLO, to je susret prve vrste. Kada postoje i dokazi o tome, onda je reč o susretu druge vrste. Treća vrsta je kontakt sa vanzemaljcima, a četvrta vrsta je otmica.