PRIRODNA NEGA JE NAJBOLJA: Savršena maska za kosu od sastojaka iz vaše kuhinje

Hladan vazduh i redovno feniranje vremenom oštećuju kvalitet kose, ali ove maske za kosu napravljene od kuhinjskih sastojaka povratiće njen kvalitet.

Pranje kose
Freedigitalphotos.net/marin

Kako biste povratili zdravlje kose nema potrebe da potrošite veliku količinu novca. Prirodne maske za kosu prave se od sastojaka koje većina ljudi već poseduje u kuhinji – na primer jogurt, avokado i maslinovo ulje – koji pomažu da se oživi suva kosa koju izaziva hladno vreme.

Jagoda, žumance i maslinovo ulje 

Antioksidanti u jagodama dodaju vlažnost i sjaj vašoj kosi, dok žumance sadrži proteine koji osnažuju vlasi. Ovu masku napravite kada imate vremena za dugačak i opuštajući tuš, jer ovoj mešavini treba više od jednog ispiranja da se skine.

Banana, avokado, kokosovo ulje

Sačuvajte prezrele banane za ovu hidrirajuću masku. Kalijum i prirodna ulja koja se nalaze u banani opuštaju kosu i čuvaju elastičnost, kako bi sprečili rascvetale krajeve i lomljenje kose; ono je spasioc za slabu i oštećenu kosu. Uz to, avokado je pun vitamina B, koji izaziva rast kose i čini je snažnijom.

Jogurt, jabukovo sirće, limun 

Ova maska za kosu idealna je za duboko čišćenje; limun i jabukovo sirće duboko čiste višak ulja, dok cink i mlečne kiseline koje se nalaze u jogurtu imaju svojstvo koje vraća vlažnost kosi. Savet: pomešajte limun sa vodom ako ne želite da vam posvetli kosa!

Kokosovo ulje, ulje od jojobe i eterično ulje od nane 

Kokosovo ulje i ulje jojobe su moćna sredstva za hidrataciju kose, dok eterično ulje od nane funkcioniše da smiri perut i svrab. I kao bonus, fantastično miriše!

Avokado, med i maslinovo ulje 

Masti i ulja u avokadu i maslinovom ulju čine ih odličnim sredstvom za negu tela i kose. Njihovi sastojci popravljaju suvu, lomljivu kosu i štite je od daljih oštećenja, što je bitna stavka za svakog ko redovno fenira kosu. Enzimi u medu čine kosu sjajnom.