Prirodne ubica tehnike: Rešite se štetočina iz vaše kuhinje

Na ove načine ćete se zauvek osloboditi šteočina u kuhinji!

Korak 1: Očistite

Prestanite da ostavljate hranu svuda, nećete morati da brinite o štetočinama koje ta hrana privlači. Očistite sve površine u kuhinji, prebrišite sve kuhinjske površine i sudoperu, i redovno čistite podove. Povrće, voće i ostale namirnice držite na predviđenim mestima za njih, i po mogućnosti u zatvorenim posudama.

Korak 2: Koristite ulje peperminta

Pepermint ulje je odlično protiv svih vrsta kuhinjskih sitnih štetočina. Kako biste se rešili moljaca najpre detaljno očistite ormarić u kojem ste ih zatekli (sve detaljno očistite, uključujući sve posude i kutijice, kako ne bi ostala jajašca moljaca). Zatim pomešajte 30 mililitara pepermint ulja sa litrom destilovane vode. Ovaj rastvor koristite kako biste prebrisali sve površine. Ili još bolje sipajte je u posudu s pumpicom i poprskajte. Ovaj rastvor može da stoji godinama u zatvorenoj posudu.

Dodatni savet: Protiv moljaca odličan je i lovorov list. Stavite lovor u ormariće. Lovorov miris takođe odbija i mrave. Lovorove listiće rasporedite na mestima gde mravi najčešće dolaze. Oni ostaju daleko od mirisa koji im ne prija.

Ulje peperminta pomaže i protiv mrava. Nakon što očistite sve kuhinjske površine, prebrišite ih i rastvorom mente i destilovane vode, ili jednostavno na vlažnu krpu nakapajte nekoliko kapi ulja peperminta i prebrišite. Ovo ne samo da će vam pomoći da se rešite mrava (jer mrze miris mente), već će vam kuhinja odlično mirisati.

Korak 3: Uhvatite vinske mušice

Kako biste se rešili vinskih mušica morate ih uhvatiti. Uzmite praznu bocu od vode ili soka i u nju ubacite nekoliko komadića voća, recimo jabuke. Od papira napravite levak, s tim da donji deo mora biti jako uzak. Stavite levak u otvor boce. Mušice će ući unutra, ali neće moći izaći. Kako vam se mušice ne bi nakupljale u kući nemojte napolju ostavljati zrelo ili pokvareno voće ili povrće.

Korak 4: Rešite se bubašvaba

Najgora (i najodvratija) štetočina u kuhinji su bubašvabe. Kako biste ih se rešili pripremite im nešto da pregrizu. Evo recepta: 1 deo borne kiseline (acidi boricid) u prahu, 1 deo belog brašna i 1 deo belog šećera. Stavite mešavinu na papir ili aluminijsku foliju i stavite iza i u ormariće, ispod/iza frižidera i šporeta. Samo se pobrinite da psi, mačke ili deca ne mogu da dođi u dodir s tom mešavinom jer je borna kiselina otrovna. Ali je zato veoma efikasna protiv bubašvaba.loading...