PRIRODNI AFRODIZIJACI: Uvrstajte ove namirnice u svoju ishranu i doživite vatromet pod čaršavima

Danas na tržištu postoje brojni stimulansi za muški libido.

Muškarac
pixabay.com

Ipak, naučnici su odavno potvrdili učinkovitost ovih namirnica na povećanje libida, a one su i pravi izbor za svakog muškarca koji ne želi ili se ne usuđuje da proba neke od proizvoda sa tržišta.

Avokado – bogat je vitaminima E i B6, koji sprečavaju razvoj bolesti srca i omogućiti lakši protok krvi. Namirnica je bogata nezasićenim masnim kiselinama koje poboljšavaju rad srca, a sve što odgovara srcu i cirkulaciji, odgovara i vašem seksualnom životu!

Bademi – sadrže cink i vitamin E, minerale i vitamine koji su po svemu sudeći dobri za seksualno zdravlje i reprodukciju. Selen će pomoći ako vas brine izdržljivost, a vitamin E podstiče cirkulaciju. Cink je mineral koji podstiče otpuštanje muškog polnog hormona i jača libido.

Banana – sadrži bromelain, enzim koji pospešuje muški libido. Banane takođe mogu da pomognu onima koji ne pucaju na “duge staze” jer kalijum i roboflavin povećavaju nivo energije i izdržljivosti.

Kafa – muškarcima može biti od velike koristi u borbi s erektilnom disfunkcijom kada je u pitanju teskoba zbog seksualnog odnosa. Stres i napetost mogu ostaviti trag na muškoj psihi, pa su tako značajni faktori koji inhibiraju seksualne aktivnosti. Kafa može da pomogne pri ublažavanju tenzije, da rasprši stres i dopusti “koncentrisanje na posao”.

Semenke susama – cink se nalazi i u poznatom afrodizijaku kamenicama, ali kažu stručnjaci da su semenke susama sasvim dobra zamena.