Prirodno: Maske za lepšu i zdraviju kosu

Često su najbolji preparati za negu upravo oni koje sami napravite od prirodnih sastojaka. Zašto ne probate? Nije teško.

Nema potrebe da trošite puno novca na skupe preparate za negu kose, kad sve ono što vam treba za lepšu kosu možete da nađete u svojoj kuhinji.

1. Maska od maslinovog ulja
Pomešajte 5 kašika maslinovog ulja sa dva jajeta. Dobro utrljajte u kosu. Zamotajte kosu plastičnom folijom ili kapom za tuširanje. Ostavite 15 minuta i nakon toga dobro isperite vodom.

2. Maska za sjajnu kosu
Nakon što ste šamponom oprali kosu, stavite na kosu 1 šoljicu svežeg soka od limuna ili sirća, izmasirajte i isperite vodom. Posle toga nanesite regenerator i isperite kosu. Ovo će ukloniti sve nečistoće i vaša kosa će biti sjajna. Ovaj postupak možete ponoviti tek nakon što prođu dve nedelje.

3. Maska od meda i maslinovog ulja
Pomešajte dve kašike meda sa tri kašike maslinovog ulja. Dobro utrljajte u kosu i pokrijte kosu plastičnom folijom ili kapom za tuširanje. Posle 15 minuta operite kosu šamponom i dobro isperite.

4. Maska od banane
Banane su odlične za njegu kose. Napravite masku za kosu tako da izmiksate u blenderu bananu s jajem, tri čajne žlice meda, tri čajne kašike mlijeka i pet čajnih kašika maslinovog ulja. Umasirajte smjesu na kosu i vlasište, i ostavite da odstoji pola sata prije nego što operete kosu šamponom.

5. Nega ispucalih krajeva

Krajevi kose mogu se oštetiti jakim šamponima ili toplim vazduhom usled feniranja. Ovo su neki recepti za negu krajeva kose.

Napravite pakovanje tako što ćete umutiti jedno žumance u smesu od dve kašike maslinovog ulja i jedne kašičice meda. Dobro umasirajte u kosu i onda stavite na glavu kapu za tuširanje i ostavite pola sata. Nakon toga kosu dobro isperite.

Kosu i vlasište izmasirajte toplim maslinovim uljem i onda stavite na glavu kapu za tuširanje ili foliju i ostavite da deluje osam sati. Posle toga kosu dobro isperite.