PRIRUČNIK ZA FLERT: Evo kako da uvek budete u prednosti i osvojite partnera TOKOM DOPISIVANJA

Dobro je da znate kakve poruke se šalju na početku veze, a šta je neophodno izbeći.

telefon
Pixabay.com

ŠTA ČINITI

Na početku pišite kratko i jednostavno

Ako ste osoba koja piše duge poruke i ulaže puno energije u ono što šalje, imajte na umu da drugoj strani možda neće biti prijatno da komunicira o bilokakvim osećanjima tokom početnog dopisivanja. U ranim fazama dopisivanja najsigurnije je slati praktične poruke kojima ćete reći ono potrebno, ali nećete preterati.

Ne postavljajte prevelika očekivanja

Delujte pod pretpostavkom da čak i odgovor od nekoliko reči na vašu poruku ne predstavlja odraz osećaja druge strane, nego je to samo potvrda da je vaše poruka primljena.

Također imajte na umu i da ćete biti ranjiviji ako postavite prevelika očekivanja o tome kako bi odgovori suprotne strane trebalo da izgledaju, kao i da osobu s kojom ste tek počeli da se dopisujete ne poznajete dovoljno dobro pa ne znate kako funkcioniše u svetu poruka.

Nazovite

Ponekad je poziv bolji potez od razbijanja glave porukama, njihovim sadržajem i analiziranjem odgovora. Za razliku od poruka, na ovaj način osoba s druge strane čuće vaš glas i vi njen pa ćete čuti i ton glasa i osetiti raspoloženje osobe dok razgovara s vama, što će vam pružiti puno pouzdanije informacije o tome kako se oseća.

ŠTA NE ČINITI

Ne zamarajte se vremenom

Nemojte se zamarati time koliko vremena drugoj strani treba za odgovor. To što vi šaljete poruke osobi koja vam se sviđa ne znači da ona mora delovati u skladu s vašim rasporedom. Uostalom, postoji celi niz razloga zbog kojih vam osoba ne odgovara u najkraćem mogućem roku – možda joj je isključen zvuk ili mobilni, možda radi, možda spava, možda se tušira… Budući da nikad ne možete sa sigurnošću znati zašto odgovor “kasni”, najbolje je da ne pokušavate da analizirate izostanak brze reakcije jer će to samo pridoneti vašoj bespotrebnoj anksiozosti.

Ne šaljite previše ličnih informacija prerano

Kada u vaš život uđe nova osoba, podsetite se da još uvek ne znate sve o njoj o njoj, pa tako ne znate ni koliko joj je prijatno da deli lične informacije i osećaje na samom početku veze, posebno u porukama.

Isto to ta osoba ne zna o vama, a poruke lako mogu postati podložne pogrešnom tumačenju. Deljenje previše ličnih detalja, posebno na početku veze, previše je složeno za dopisivanje. Takve razgovore obavljajte uživo.

Provokativne poruke čuvajte za kasnije

Pokušajte na samom početku veze izbegnete slanje previše provokativnih poruka. Kada jednom napravite taj korak, nema povratka, zato poruke i fotografije provokativnog sadržaja čuvajte za one dane kada se ipak malo bolje upoznate.

Ne očekujte uvek nešto zauzvrat

Ako pošaljete poruku i odmah očekujete odgovor, možda ćete sabotirati vezu jer ćete u svojoj glavi postaviti očekivanja da vam druga osoba odgovori na određeni način i u određeno vreme. Ako osobi, recimo, pošaljete poruku “stalno razmišljam o tebi”, nemojte odmah zamišljati kako vam odgovaraju isto, nego ih zamislite kako se smeškaju dok čitaju vašu poruku. Odsutstvo odgovora ne znači obavezno da druga osoba ne ceni ono što ste napisali.

Ne brzajte s odbacivanjem

Ako ste osobi poslali poruku u kojoj ste pokazali interes da je opet vidite, ali vam ona ne odgovara ili se odgovor koji ste dobili ne podudara s onim što ste vi izrazili, ne srljajte prema najgorem scenariju. Zapamtite da ste tek na početku i da još ne poznajete stil komuniciranja te osobe – možda ona poruke ne voli ili ih ne koristi za prenošenje emocija.

Pa da sumiramo, mnogi na početku odnosa koriste poruke kako bi se bolje povezali, međutim, kada dopisivanje ne ide onako kako smo očekivali, često se dogodi pogrešno tumačenje poruka, što onemogućuje razvoj veze. Zato na početku veze krenite s kratkim i jednostavnim porukama, a kada osobu upoznate i shvatite na koji način funkcioniše, pišite sve što vam srce zaželi.