PRIVEDEN DARKO LAZIĆ: Policija zaustavila pevača na autoputu, a onda je usledio HAOS

Ponovio je delo!

printscreen

Pevač Darko Lazić priveden je nakon što je saobraćajna policija otkrila niz prekršaja kada ga je presretač zaustavio oko 4 sata na auto-putu u Novom Beogradu, prenosi “Kurir”.

Naime, kako je utvrđeno pevač je automobil marke “golf” vozio 117 km na sat na mestu gde je maksimalna dozvoljena 80 km na sat.

On je podvrtgnut i droga, kao i alko testu, koji su navodno pokazali da je pozitivan na kokain, a izmereno mu je i 0.91 promil alkohola u organizmu.

Daljom kontrolom utvrđeno je da je Laziću vozačka dozvola oduzeta 18.12.2013. godine.

Lazić će biti zadržan u prostorijama PS Novi Beograd, nakon čega će biti sproveden kod sudije za prekršaje.

Podsećamo, ovo nije prvi put da je pevač imao problema u saobraćaju. Imao je saobraćajnu nesreću 2018. godine koja ga je umalo koštala života. Lazićev automobil se tada nekoliko puta prevrnuo i završio na krovu. Teško povređenog pevača, koji je bio sam u vozilu, vatrogasci su jedva izvukli iz automobila, a navodno nije bio vezan sigurnosnim pojasem.

Na mestu udesa, policija, vatrogasci i lekari iz Hitne pomoći zatekli su jeziv prizor. Pored smrskanog kabrioleta, iz koga su jedva izvukli teško povređenog Lazića, bili su razbacani delovi vozila, cigarete, novac, parfem, flašica sa vodom…

Prve informacije nakon što je Lazić sleteo s puta ukazivale su na to da je pevač učinio više saobraćajnih propusta: nije bio vezan, vozio je pod dejstvom alkohola, a takođe je vozio više od 100 na sat.

Iako u nesreći, na svu sreću nije bilo povređenih osim Lazića, pevač je zbog prebrze vožnje i pod dejstvom alkohola učinio krivično delo: teško delo protiv bezbednosti saobraćaja.

Za ovakvu vrstu dela, propisana je kazna zatvora od jedne do osam godina.

Kako je “Blic” ranije pisao, pevaču je tri sata nakon udesa urađen alkotest koji je pokazao da je pevač imao 1,39 promila alkohola u krvi. S obzirom na to da je alkotest rađen tri sata kasnije, gotovo je sigurno da je Lazić u krvi imao više promila alkohola, čak oko dva!

Takođe, nakon saobraćajne nesreće utvrđeno je da pevač nije bio ni vezan u trenutku kada je automobil skrenuo sa kolovoza u livadu i prevrnuo se nekoliko puta.

Takođe, on je vozilom, kako smo ranije pisali, upravljao bez vozačke dozvole koja mu je ranije oduzeta zbog prekršaja koje je činio.

Ostaje nam da vidimo kakvu odluku će doneti sudija i da li će ovoga puta završiti iza rešetaka zbog ponovljenog prekršaja.