Ukoliko želite interesantnu i ukusnu ideju za doručak, probajte ovaj stari recept za jedinstveni hleb koji će vas sigurno oduševiti.
Sastojci:
– 1 1/2 šolja brašna
– 2 kašike putera + još malo za prženje
– so po ukusu
– 1 1/2 šolja krompir pirea (3 velika krompira, skuvana i ispasirana)
– 1/4 šolje mleka
Priprema:
1. Rernu uključite na 200 C.
2. Pomešajte brašno, puter i so i zamesite. Dodajte krompir pire i mleko i mesite dok ne dobijete glatko testo.
3. Testo razvucite u pravougani oblik i zatim isecite parčiće veličine 5×5 cm.
4. Poređajte parčad na papir za pečenje i pecite u zagrejanoj rerni oko 20 minuta, pri čemu ih okrenite nakon 10 minuta pečenja. Kada je pečen, hleb ostavite da se ohladi.
5. U tiganju, na umerenoj temperaturi zagrejte puter i propržite pečen. Nakon 2 minuta ih okrenite tako da ravnomerno porumene sa obe strane.