Turistička inspekcija Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija ispituje poslovanje agencija "Fly Fly travel" i "Kofer turs" zbog sumnje da posluju nepošteno i obmanjujuće, a zbog toga što su građani tokom vikenda pozivali inspekciju navodeći da ne mogu da putuju sa već plaćenim avio kartama u tim agencijama, saopštilo je danas ministarstvo.

 

– Budući da se privredno društvo ‘Fly fly travel’, odnosno njegov pravni sledbenik ‘Kofer turs’ i dalje oglašavaju preko medija sa ponudom avio karata za sve destinacije, a ceneći podatke Narodne banke Srbije da su pomenute agencije u blokadi već 47 dana, obaveštavamo javnost da je u toku inspekcijski nadzor Tržišne i Turističke inspekcije kod obe agencije – navodi se u saopštenju.

Ministarstvo će sve informacije o nadzoru dostaviti javnosti i drugim državnim institucijama, kako bi one preduzele adekvatne mere iz okvira svojih nadležnosti, navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje “neophodno je da građani sa povećanom pažnjom pristupe ugovaranju putovanja sa pomenutim agencijama”.loading...