PRODATA NAJSKUPLJA TORBA NA SVETU! Košta više od stana ili auta, a tek da vidite KAKO IZGLEDA (FOTO)

Za neke, lepa nova torba može biti toliko primamljiva da jednostavno moraju da je kupe, bez obzira na cenu. Oni koji su slabi na visoku modu, sada imaju priliku da poseduju torbu „Himalaji Birkin".

Torba
Pixabay.com

Torba iz luksuzne kolekcije ima dodatke napravljene od dijamanata i belog zlata, i prodata je za 230.000 funti (oko 234.000 evra), postavivši novi svetski rekord kada su cene torbi u pitanju.

Torba nosi potpis francuske modne kuće „Hermes”.

Tržište torbi se nedavno ponovo pokrenulo, uz povećane vrednosti proizvoda za čak 40 procenata, piše Dejli mejl. Torbe se naime sada vide kao sigurnija i unosnija investicija u odnosu na umetnička dela koja su ponuđena na aukcijama.

Torba koja je postiga rekord po ceni, napravljena je od kože afričkog krokodila.

Naziv je dobila po bojama koje ima, u opsegu od sive do biserno bele, što podseća na Himalaje prekrivene snegom.

Kupljena je na aukciji kuće „Kristiz” na internetu, na kojoj je ostvarena prodaja vredna oko dva miliona evra.

Himalaji torba bila je najskuplji prodati predmet.

Cena od 234.000 evra, čini je najskupljom torbom ikada kupljenom na bilo kojoj internet aukciji. To je ujedno i najveći iznos koji je ikada plaćen za torbu koja je prodata u Americi.

“Himalaji torba je sada najpopularnija torba na svetu i predstavlja sveti gral za kolekcionare. Ona je odraz najvišeg nivoa majstorskog umeća”, rekla je Rejčel Kofski, šefica prodaje torbi i modnih aksesoara u „Kristisu”.

Dodala je da su Himalaji torbe vrlo retke i da im se tačan broj ne zna. Većina žena koje su klijenti ovog modnog brenda, pokazala je veliko interesovanje da ih kupi i ima u svojoj kolekciji.

“Veoma su retke, ali tačan broj se ne zna. Naši klijenti su međunarodni kolekcionari, većina žena koje žele da ih kupe da bi ih koristile i pokazale. Dok ih neki kupuju kako bi ih držali u kolekciji i čuvali za pokazivanje, drugi ih ipak nose u specijalnim prilikama kao što su venčanja“, dodala je Rejčel Kofski.

„Kristiz” takođe drži rekord u torbama koje su prodate na bilo kojoj aukciji, a to je oko 335.000 evra za torbu iz iste kolekcije – Himalaji Birkin, u 2017. godini.