U nekim slučajevima namirnice možemo da iskoristimo, iako im je istekao rok upotrebe.

Kako ne bi sve hrana završila u kontejneru, donosimo vam par korisnih trikova kako da otkrijete da li neke namirnice ipak možete da pojedete, pišu Novosti.

Da bismo bili sigurni da je testenina još upotrebljiva, iako na ambalaži piše da nije, dovoljno je da je pomirišemo. Ako ne osećamo neugodan miris, to znači da možemo da je skuvamo. Isto važi i za slane grickalice – čips, grisine, krekere…

Kada stavimo jaja u posudu sa vodom i ona potonu, nisu se pokvarila. Ona koja ne izdže taj tes, bacite, jer nisu za jelo.

Mesu i hlebu možete da produžite rok trajanja tako što ćete ih zamrznuti, a konzerviranoj hrani tako što ćete je držati na tamnom i hladnom mestu.

Pasterizovano mleko će duže trajati ako ga budete držali što dalje od vrata frižidera, a što bliže „leđima”.