PROLAZITE KROZ RASKID? Ako već morate da pričate sa bivšim, izbegavajte OVAKVE PORUKE

Posle razvoda ili raskida učinite sebi uslugu i nemojte slati poruke natrpane emocijama. Sve to vam se kasnije može vratiti na jako ružan način, a kajanje koje ćete osetiti ako se situacija ne odigra kako ste očekivali će vas teško proći.

Pixabay

Eksperti za raskide i razvode otkrili su za HuffPost nekoliko najčešćih poruka koje ljudi šalju bivšima posle prekida.

1. “Nedostaješ mi”

Pre nego pošaljete poruku “Nedostaješ mi” razmislite da li vam stvarno nedostaje vaš bivši ili ste samo usamljeni i niste navikli biti sami.

– To je jako zbunjujuća poruka, pogotovo posle raskida. Osetljiva je, ali je i manipulativna. To je klasična povuci-potegni situacija koja pokreće neki oblik veze za koju niste ni sigurni da je želite, ali je tu samo da se ne bi osećali usamljeno – rekla je ekspert Laura Miola.

Pre nego što pritisnete “Send” pauzirajte i podsetite se koliko ste daleko došli, ali da li se isplati ponovo započeti konverzaciju sa bivšim?

2. Započinjanje svađa i vređanje

Nemojte se zaletati sa uvredama i ružnim porukama, pogotovo ako je u pitanju kritikovanje bivšeg partnera i njihovih roditeljskih sposobnosti. To bi vas kasnije moglo koštati mnogo više ukoliko se iskoristi na sudu.

– Svojim klijentima uvek kažem da ne šalju ništa što bi ih kasnije moglo proganjati ili čega bi ih kasnije moglo biti stid. Nikad ne treba slati ništa što bi vam moglo naštetiti. Verujte mi, vaši bivši će loše stvari iskoristiti protiv vas ili će ih pokazati porodici i prijateljima – kaže Laura.

3. “Hej ti”

Znate li šta je gore od “Nedostaješ mi” poruke? “Hej ti” poruka koju pošaljete u rane jutarnje sate posle noćnog izlaska.

– Svaka verzija ovakvog pozivanja je nešto čemu se treba maksimalno odupreti. Vodite se činjenicom da vam ta osoba nije mogla biti normalan partner, te vam sigurno neće moći biti prijatelj sa povlasticama. Setite se, bivši je bivši sa razlogom. Suzdržite se, imajte granice i samopoštovanje – kaže ekspert Trejsi Šorn.

5. Pitanja o tome s kim se viđa

Ako vam se desi da bivšeg vidite u gradu ili da na društvenim mrežama vidite fotografiju gde je s nekim drugim, oduprite se porivu da ga pozovete i pitate ko je u pitanju. Nemojte pustiti da vas ljutnja ponese i da mu se javite tako isprovocirani. Setite se da ste prekinuli jer vam nije išlo, te da on verovatno sada traži nekoga sa kim će mu veza bolje funkcionisati.

6. “Bio si grozan partner”

Ovakve poruke nikako ne smete slati ukoliko želite čist razvod ili prekid.

– Reći vašem bivšem da je beskoristan i da je grozan je nešto što nipošto ne treba praktikovati. Postoji mogućnost da će vaš bivši ovo shvatiti kao da ga pokušavate uvrediti jer je to ono što vi mislite o sebi – kaže Trejsi.

7. “Volela bih da možemo popričati”

Ako želite porazgovarati o vašem odnosu, nemojte to raditi preko poruka. Radije zakažite termin za kafu i popričajte sa njim uživo.

– Iako je lakše neke stvari napisati u poruci, nemojte to raditi. Ako nešto ne možete reći uživo, nemojte to govoriti nikako – zaključila je Trejsi.loading...