Proleće je pravo vreme za putovanja po evropskim gradovima

Kada nekog iskusnog turistu pitate koje vreme je najbolje za obilazak prestonica u Evropi i malo šire, svakako će najpre izdvojiti proleće ili jesen. Nekako je svima leto vreme za more, a zima za skijanje i planine.

Pixabay.com

Međutim, zamislite obilazak prestonica i gradova bogatih istorijom i kulturom u novogodišnjem periodu? Zaključak jeste da je veoma interesantno doživeti gradove u svim godišnjim dobima, s tim što za neke postoji određeno vreme kada ih mnogi doživljavaju najlepšim.

Beč – decenijama najlepša destinacija za prolećno putovanje

Prva asocijacija kada kažemo proleće jeste zelenilo, priroda i cveće, a dvorci Beča su nestvarno lepo upravo kada priroda oživi. Vrtovi i letnjikovci u kojima su uživale carske porodice i dan danas su mesta koja odražavaju raskoš i besprekornu uređenost zelenih površina. Za turiste sa naših podneblja Beč je privlačna turistička destinacija iz brojnih razloga. Relativno je blizu, ima puno načina kako se može otputovati tamo, a turističke agencije nude i više nego povoljne aranžmane za kraće obilaske znamenitosti Beča.

Kojim prevoznim sredstvom putovati – kombi prevoz Beograd Beč sve popularnija opcija

Turističke agencije uglavnom nude autobuski prevoz iz većih gradova Srbije do Beča, i zbog toga je cena tih aranžmana i povoljna i najpristupačnija svima. Avion je svakako najkomfornija opcija, koja takođe može biti povoljna ukoliko je u pitanju neka „low cost“ kompanija. Ono što je sve populariji način putovanja do evropskih gradova koji su na do šest sati od Beograda ili Novog Sada, jeste kombi prevoz.

To je savršen način da stignete do željene destinacije ukoliko ne želite da putujete sopstvenim autom, a ne volite gužvu u autobusu. Kombi prevoz Beograd Beč je opcija koju će ponuditi i agencije, a najveća prednost je to što su polasci česti, pa se s proleća već organizuju svakodnevno.

Šta obavezno posetiti prilikom obilaska Beča

Dvorci, dvorci i dvorci… prva slika koja nam je pred očima kada pomislimo na Beč. Od Šenbruna, preko Belvederea, do Hofburga – dvorci su u prolećnom i letnjem periodu prava oaza i odmor za oči. Svaki ima nepregledne vrtove i pregršt zelenila, koji su upotpunjeni arhitekturom koja ostavlja bez daha.

Bogata istorija je ono što krasi svaki kutak Beča, koji ćete doživeti ukoliko posetite njegove muzeje. U šetnji gradskim centrom nećete uspeti da ne opazite velelepne građevine religioznog karaktera, a jedan od najpopularnijih i svakako najupečatljivijih jeste katedrala Svetog Stefana, kao i Karlova crkva na istoimenom trgu. Beč je grad koji snažno obeležava jedan od najvećih kompozitora svih vremena – Mocart, čija se kuća nalazi u uskom centru grada, i koju nikako ne treba zaobići.

Moderni i zabavni deo Beča

S druge strane Dunava nalazi se moderni deo Beča sa poslovnim zgradama i centrima. U njemu je i jedna od velikih atrakcija – Dunavski toranj, sa kog se pruža neverovatan pogled na okolinu. Zabava u Beču je rezervisana za najveći i najpoznatiji zabavni park – Prater, koji je najpoznatiji po ogromnom panoramskom točku, sa koga se može videti čitav grad. Za najmlađe su posebno zanimljivi zoološki vrtovi i prirodnjački centri, koji se nalaze u starom delu grada i pružaju nesvakidašnju zabavu kako za najmlađe, tako i za odrasle.

U svakom slučaju Beč garantuje dobra i lep provod, a kući ćete se vratiti sa puno nezaboravnih uspomena.