PROLEĆE U VAŠEM DOMU: Jednostavne promene pomoću kojih će vaša DNEVNA SOBA ZABLISTATI

Dovoljno je samo malo sunčevog dodira da gotovo osetimo proleće u vazduhu, njegove mirise i ukuse. Ne postoji ništa lepše od uživanja u prijatnim prolećnim jutrima, kada se priroda budi i kada sve oko vas cveta.

Pixabay.com

Proleće predstavlja najsvežiju i ujedno najraspoloženiji sezonu. Ako želite da proleću poželite dobrodošlicu u svom domu, ideje koje smo za vas sakupili omogućiće vam da kreirate jedinstvenu prolećnu atmosferu u svom dnevnom boravku.

PASTELNI – NEUTRALNI KOLOR

Zamenite šemu boja u svom domu i umesto snežnog belog kolora odabrite pastelu ili neutralnu paletu. Na ovaj način učinićete da vaša dnevna soba deluje poput cvetne livade. Možete pastelne ili neutralne boje primeniti na zidovima, odabrati zanimljiv nameštaj ili prekrivače za sofe. Akcentni zidovi su i dalje vrlo atraktivna ideja koja može osvežiti vaš enterijer brzinom svetlosti. Pastelne ili neutralne zavese, tepisi, jastuci ili dekrativni predmeti sa lakoćom će naglasiti dolazak prolećne sezone a budući da predstavljaju bezvremenske šeme, mogu vam poslužiti i tokom leta, piše portal Moj enterijer.

PRINTOVI

Printovi predstavljaju vrlo praktičan i ekonomičan način da jedan prostor dobije sasvim drugačiji izgled. A ako ste se pitali za kakvim to printovima možete posegnuti da biste svom enterijeru dali prolećni osećaj, odgovor je za cvetnim, botaničkim i akvarel varijantama. Cvetne tapete su idealne za prekrivanje kompletnih zidova u dnevnom boravku ili za isticanje jednog akcentnog zida. Osim toga printovi mogu biti na nameštaju, zavesama, u okviru umetničkih dela ili na tepisima. A ako ste dovoljno smeli kombinujte različite otiske kako biste stvorili fantastičan prolećni osećaj u svom životnom prostoru.

SAKSIJSKO CVEĆE

Na samom kraju ali ne i najmanje važan detalj za prikaz prolećnog dekora svakako je prisustvo biljaka. Bilo da volite cvetajuće varijante ili isključivo zelenilo, ukoliko vaš dnevni boravak ispunite prigodnim sobnim biljkama on će izgledati daleko lepše i svežije. Takođe ako niste naročito vešti pri uzgoju cveća i veštačke varijante mogu da stvore jednako privlačan prizor u prostoru.