Ne možemo promeniti sve, ali uvek možemo promeniti nešto. Zato je bitno da počnemo da unesimo izmene u život i magija će početi da deluje.

 

1. Provodite više vreme sa pravim ljudima

To su ljudi sa kojima uživate, koji vas ohrabruju da napredujete na zdrave i uzbudljive načine. Oni vas čine živima i ne samo da vas prihvataju onakvima kakvi jeste već takođe bezuslovno prihvataju ono što želite da postanete.

2. Počnite da se suočavate sa svojim problemima

Nisu problemi to što vas određuje, već način na koji na njih reagujete. Problemi neće nestati dok nešto ne preduzmemo. Uradite šta možete, kad možete i priznajte ono što ste uradili. Tajna leži u malim koracima koji vode u pravom smeru, centimetar po centimetar. Ti se centimetri računaju i na duge staze i pretvaraju se u metre i kilometre, piše lovesensa.

3. Budite iskreni sa sobom

Budite iskreni u pogledu onoga što je ispravno i u pogledu onoga što je potrebno promeniti. Budite iskreni u pogledu onoga što želite postići i šta želite postati. Budite iskreni u pogledu svakog aspekta svog života, uvek. Jer vi ste sami sebi jedina osoba na koju uvek možete računati. Pronađite svoju dušu, svoju istinu, kako biste istinski znali ko ste. 

4. Stavite svoju sreću na prvo mesto

Vaše su potrebe bitne. Ako dovoljno ne vrednujete sebe i ne zauzmete se za sebe, na taj način sebe i sabotirate. Zapamtite, moguće je brinuti se o svojim potrebama i ujedno se brinuti o ljudima oko sebe. Kada ispunite svoje potrebe, bićete daleko sposobniji da pomognete onima kojima je vaša pomoć neophodna.

5. Budite istinski i ponosno – svoji

Pokušavajući biti neko drugi za sobom povlači nestajanje jedinstvene osobe koja jeste. Prigrlite tu individuu u vama koja ima ideje, snagu i lepotu kao niko drugi. Budite najbolja verzija sebe, po vašim sopstvenim zahtevima. Iznad svega, budite iskreni prema sebi i ako u nešto ne možete uneti svoje srce, izađite iz toga.

6. Budite svesni sadašnjosti i živeti u njoj

Sadašnji trenutak je čudo. Sada je jedini treuntak koji vam niko ne može oduzeti. Upravo sada je život. Stoga prestanite razmišljati o tome kako će se stvari odvijati u budućnosti. Prestanite razmišljati o tome šta se dogodilo ili nije dogodilo u prošlosti. Naučite biti ovde i sada i iskusite život dok se odvija. Cenite svet zbog lepote koju poseduje, upravo sada.

7. Počnite da cenite lekcije kojima vas uče vaše greške

Greške su u redu, one su stepenica ka uspehu. Ako s vremena na vreme ne pogrešite, to znači da se ne trudite dovoljno i da ne učite. Rizikujte, spotaknite se, padnite, a onda se ponovo podignite. Cenite to što ste aktivni, što učite, rastete i poboljšavate se. Značajna postignuća se gotovo po pravilu postižu nakon dugačkog puta punog neuspeha. Neka od “grešaka” koje se bojite može lako biti upravo ona karika koja vam je potreba za vaše najviše postignuće.

8. Budite ljubazniji prema sebi

Kad biste imali prijatelja koji s vama razgovara na način na koji vi ponekad razgovarate sa sobom, da li biste mu dopustili da i dalje bude vaš prijatelj? Način na koji se ophodite prema sebi postavlja standard i drugima. Morate voleti sebe zbog onoga što jeste ili vas ni niko drugi neće.

9. Počnite da uživate u stvarima koje već imate

Problem s mnogima od nas je što mislimo da ćemo biti srećni kad u životu dostignemo određeni nivo – nivo na kojem vidimo neke druge ljude – našeg šefa s lepom kancelarijom, onog prijatelja prijatelja koji ima onu ogromnu vilu uz more, itd. Nažalost, potrebno je neko vreme da se taj nivo dostigne, a kad jednom to uspete u vašem će umu već postojati neka druga odredišta.loading...