Proreknite sudbinu: Naučite da ‘gledate u šolju’!

Nema ko nije barem jednom prevrnuo šolju posle ispijanja kafe, a onda pogledao u šare i likove koje je talog iscrtao po njoj, evo šta neke od tih šara znače.

U unutrašnjem delu šoljice, radi lakšeg čitanja, ne sme da bude ukrasnih šara. Kafa se ispija opušteno i polako, samo s jednog ruba šoljice, držeći pritom dršku šoljice levom rukom.

Prazna šoljica mora da se tri puta okrene u smeru kazaljke na satu, kako bi se talog što bolje rasporedio po šoljici. Zatim se šoljica pokrije tanjirićem, te se s njim okrene. Ona strana šoljice s koje se ispijalo treba, i po okretanju, da ostane okrenuta prema vama.

Okrenutu šoljicu potrebno je ostaviti nekoliko minuta kako bi se talog osušio i stvorio statične simbole. Samo se jednom sme podizati šoljica, kako bi se proverila osušenost taloga. Gata se samo iz prve popijene šoljice.

I dok u početku figure u šoljici mogu da izgledaju haotično, kroz praksu, u ovom vidu predviđanja, značenja će se sama “otvarati”, pa će osobi koja gata prikazi biti sve jasniji, piše „nadlanu.com”.

A-Č
ALIGATOR – opasnost; tajni neprijatelji.
ANĐEO – dobre vesti; radosno iznenađenje; sreća na putu ili u kući; zaštita.
AUTOMOBIL – sreća u započetim poslovima, poseta, putovanje; neočekivane promene na dobrobit okoline; ako je okrenut prema dnu šoljice, a ispred njega stoji osoba, javlja nesreću.
AVION – iznenadno duže putovanje, sreća, napredak, primanje vesti, nenadani poklon; ako je prepolovljen, nesreća.
BAKA – žalost u kući.
BALON – kratkotrajne neprilike, idalizacija neke situacije ili osobe; budite oprezni; preuveličavanje ozbiljnosti situacije.
BAŠTA – veselo društvo.
BEBA – ako je na dnu šoljice znači manje probleme; više beba je iznenadni neuspeh; rođenje deteta predviđa nove početke, ali i situaciju čiji razvoj treba kontrolisati.
BIČ – energija; seksualnost; aktivnost; moguća agresija, ogovaranje.
BIK – delujte samostalno; ženi javlja nasrtljivo udvaranje, a muškarcu svađu s prijateljicom.
BRDO – uspeh posle teškoća i napornog rada; više brda znače prepreke na putu do cilja.
CIPELA – novosti ili novi počeci; promena na bolje; odlazak na put ili dolazak nekog gosta; muška cipela najavljuje uspešno putovanje; a ženska, gosta u kući.
CRKVA – ceremonija; duhovni preobražaj; bolest ili vanredno napredovanje u svemu
CRV – brige kroz posao, propali planovi, zastoj u aktivnostima, raspad posla, prezir, svađa.
CVEĆE – novčani dobitak; samo jedan cvet znači da će vam se ostvariti želja, čast
ČAMAC – ostvarenje planova, pozitivan ishod, ali s kašnjenjem; nenadani dobitak, bogatstvo; znak zaštite; poseta prijatelja.
ČARAPA – ogovaranje.
ČAŠA – zdravstveni problemi, poseta doktoru; postojanost, sigurnost; novo prijateljstvo.
ČEŠALJ – veliki gubitak, vest o nekoj nesreći, oprez u blizini doma.
ČIZMA – zaštita od bola i nesreće; pomoć od nepoznate osobe;
ČOVEK – poseta; ako je jasna uspravna figura u blizini drške, doći će gost tamne kose, a ako je zamagljena ili svetlosmeđa figura imaće svetlu kosu; ako ima ispruženu ruku, doneće vam dar; ako je go, znak je neispunjenog obećanja, sramote ili neprijatnosti.loading...