“PROTIVPOŽARNI PETAK”: Holivudska gluimica uhapšena na stepenicama Kongresa (VIDEO)

Holivudska glumica Džejn Fonda uhapšena je na stepenicama Kongresa dok je protestovala protiv klimatskih promena, objavili su američki mediji.

printscreen/youtube.com/TMZ

Glumica (81) je sa grupom demonstranata protestovala u okviru svoje kampanje pod nazivom “Fire Drill Friday” (Protivpožarni petak).

Glumici i još jednom aktivisti stavljene su lisice i oni su odvedeni su u policijsko vozilo, a na društvenim mrežama pojavio se snimak hapšenja.

Policija sa Kapitol hila je, za televiziju CBS, saopštila da je uhapšeno 16 osoba pod optužbama za ometanje dnevnog reda. Glumica je nekoliko sati kasnije puštena na slobodu.

Pre nego što je uhapšena, Fonda je u svom govoru nazvala klimatske promene “kolektivnom krizom koja zahteva trenutnu kolektivnu akciju”.

Džejn Fonda, koja se preselila u Vašington da bi se borila protiv klimatskih promena, obavezala se da će svakog petka, do januara, protestovati na stepenicama Kongresa.

Najavljeno je da će joj se u akciji pridružiti i druge slavne ličnosti, naučnici, ekonomisti i ljudi iz zajednica koje su pogođene ovim promenama.