PROVOKACIJE STIGLE DO ESTRADE: Albanska pevačica OBJAVOM NA ISTAGRAMU razbesnela Srbe (FOTO)

Skandal oko proslavljanja gola Đerdana Šaćirija i Granita Džake tokom utakmice koju je naša fudbalska reprezentacija igrala protiv Švajcarske, još uvek ne jenjava, a stižu još šokantniji potezi poznatih ličnosti sa Kosova.

Instagram/dualipa

Albanska pevačica poreklom sa Kosova Dua Lipa, koju mnogi rado slušaju i u našoj zemlji, na društvenim mrežama je pozdravila poteze Džake i Šaćirija, koji su nakon golova raširili šake na grudima, simbolizujući tako svoje simpatije prema ideji tzv. “velike Albanije”, jer je upravo takav pozdrav i korišćen zbog orla na albanskoj zastavi.

I dok je selektor reprezentacije Švajcarske osudio mešanje politike i sporta, te naveo da ovo nije prikladan način da se proslavlja gol, čini se da drugi ne misle isto. Dua je takođe, na Instagram storiju stavila stikere koji na isti način provociraju i simbolizuju ideju “velike Albanije”.

Instagram/dualipa

Ovaj potez osudile su brojne poznate ličnosti iz Srbije, a najpre Goca Tržan, koja je na Tviteru zatražila da se zabrani puštanje pesama Due Lipe na našim radio stanicama: