PRVA JAVNO STALA UZ ŠTAJNFELDOVU: Povodom ODBACIVANJA optužbe protiv Lečića, oglasila se Mira Karanović

Legendarna glumica Mirjana Karanović izjavila je za Nova.rs da nije promenila svoje mišljenje o Branislavu Lečiću, uprkos tome što je Više javno tužilaštvo odbacilo krivičnu prijavu koju je glumica Danijela Štajnfeld podnela protiv njega.

printscreen

Tužilaštvo radi svoj posao, a ja imam svoj život. To što sam ranije rekla i dalje mislim. Ništa drugo nemam da dodam na tu temu“, kratko je prokomentarisala Karanović za Nova.rs.

Glumica je sredinom marta odbila da igra predstavu „Mamu vam je*em ko je prvi počeo“ zajedno sa Lečićem, te je tada na svom Instagram profilu objavila mejl koji je poslala Jugoslovenskom dramskom pozorištu.

„Poštovani, obaveštavam vas da odbijam da igram sa Branislavom Lečićem u predstavi ‘Mamu mu je*em ko je prvi počeo’, u znak protesta zbog njegovog ponašanja prema koleginici Danijeli Štajnfeld. Ovo se odnosi i na sve eventualne buduće predstave sa istim glumcem. Spremna sam da predstavu igram ukoliko se odlučite da ga zameni drugi glumac“, glasi poruka Mirjane Karanović koju je uputila pomenutom pozorištu tada.

Podsetimo, Više javno tužilaštvo odbacilo je krivičnu prijavu glumice Danijele Štajnfeld koja je Branislava Lečića optužila za silovanje, potvrdio je za Nova.rs advokat Božo Prelević, koji zastupa Štajnfeld. On navodi da je ta odluka nepravosnažna.

Danijela ima pravo na prigovor. Mi ćemo iskoristiti to pravo i ići dalje“, naveo je Prelević u izjavi za Nova.rs.

Danijela Štajnfeld u martu je podnela krivičnu prijavu protiv glumca Branislava Lečića,koga je optužila da ju je tokom 2012. godine silovao, u vreme kada su zajedno radili na jednoj predstavi.

Ona je prvo prošle godine u svom dokumentarnom filmu otkrila da ju je silovao stariji kolega iz Srbije. Štajnfeld nije želela da otkrije njegov identitet, a sve što je kazala bilo je da je on veoma uticajan u svetu filma i pozorišta.