PRVA POZNATA LIČNOST OSVOJILA MILION DOLARA: Posle VELIKE DRAME novac otišao u humanitarne svrhe (VIDEO)

Kuvar Dejvid Čeng postao je prva poznata ličnost koja je uspela da osvoji glavnu nagradu u kvizu „Ko želi da postane milioner“ i sve je donirao dobrotvornoj organizaciji koja pomaže radnicima restorana pogođenim pandemijom.

printscreen/youtube.com/ABC

U napetim poslednjim trenucima kviza, voditelj Džimi Kimel gledao je osnivača restorana “Momofuku” kako se preznojava dok bira između četiri ponuđena odgovora na pitanje za milion dolara.

– Nijedna poznata ličnost nije pokušala. Svi su odustali – rekao je Kimel.

Poslednje pitanje je glasilo: Koji je prvi američki predsednik imao električnu struju u Beloj kući?

– Ovo je zastrašujuće – govorio je Čeng dok je odlučivao da li da nastavi ili odustane. Već je imao pola miliona dolara osvojenih, a ako bi pogrešno odgovorio, pao bi na 32.000 dolara.

Čeng se odlučio da pozove svoju prijateljicu, novinarku I-Es-Pi-Ena Minu Kajms, koja je, iako nije bila potpuno sigurna, rekla da je to bio Bendžamin Harison, što je bio tačan odgovor.

– Ona je mnogo pametnija od mene. Nikad nisam bio dobar učenik, zato sam i postao kuvar – našalio se Čeng pre nego što je izabrao Bendžamina Harisona.

Ne verujući da je osvojio milion dolara, Čeng je iskočio iz stolice, a onda mu je uručen i ček, koji je otišao u dobrotvorne svrhe.