Revija je počela minutom ćutanja i odavanjem pošte Lagerfeldu, koji je radio za Šanel od 1983. godine. Smotra, čije je kreacije on dizajnirao, završena je ovacijama i pesmom “Heroes” britanskog muzičara Dejvida Bouvija.

Tokom revije, pušteni su delovi razgovora Lagerfelda s novinarima u kojima prenosi prve utiske rada za Šanel.

Beta

Na modnoj reviji su bili između ostalih glumice Penelope Kruz i Monika Beluči, bivša manekenka Klaudia Šifer i Ana Vintur, novinarka američkog modnog časopisa Vogue…

Lagerfeld, rođen 1933. godine, preminuo je 19. februara u bolnici u Parizu. Sahranjen je nekoliko dana kasnije u Francuskoj na skromnoj ceremoniji u skladu s njegovim željama.

Pre Šanela, Lagerfeld je radio u francuskim modnim kućama Žan Patu i Kloe. Od 1983. je umetnički direktor za kreacije visoke mode kuće Šanel, a 1984. osnovao i sopstvenu marku.

Lagerfeld je imao prepoznatljiv izgled. Skoro uvek je nosio tamne naočari, kosu uredno vezanu u rep i pretežno besprekorna crna odela s belim rolkama ili belim košuljama s visokom kragnom i neobičnom kravatom sa šnalom.

Imao je običaj da nosi i kožne rukavice sa otvorenim prstima i prstenjem skoro u visini nokta. Ponekad je držao elegantni štap ili je nosio u naručju svoju ljubimicu, mačku po imenu Šupet.

OTIŠAO KAKO JE I ŽIVEO: Kreator sahranjen skromno i tiho, a da vidite ko će NASLEDITI NJEGOVE MILIONE (FOTO)loading...