PRVE FOTKE SA SNIMANJA: Radi se “JUŽNI VETAR 2: UBRZANJE” i prvi kadrovi izgledaju – BRUTALNO (FOTO+VIDEO)

Ekipu filma „Južni vetar 2: Ubrzanje“ posetio je Gordan Matić, direktor Filmskog centra Srbije (FCS). 

FCS promo

Matić je tom prilikom istakao da je FCS spreman da pruži punu podršku filmskim stvaraocima u ovim teškim vremenima, u trenutku kada su produkcija i distribucija neizvesne zbog epidemiološke situacije.

„Ekipa je uigrana i, što je takođe važno, u potpunosti svesna delikatnosti trenutka u kome se odvija snimanje. Ključno je da postoji svest o potrebi prevencije i zaštite, a Filmski centar Srbije je uvek tu da pruži finansijsku, logističku i moralnu podršku“, rakao je Matić.

FCS promo

Nakon pet nedelja u istočnoj Srbiji, snimanje nastavka „Južnog vetra“ nestavljeno je u Beogradu i trajaće još desetak dana. Pored Miloša Bikovića, Miodraga Radonjića, Jovane Stojiljković, Luke Grbića i drugih poznatih lica, u filmu glume i gosti iz inostranstva: Anastazija Everal, Zahari Baharov, Marian Valev, Mak Marinov…

Reditelj, scenarista i producent Miloš Avramović obećava čistokrvni hit.

„Akcija počinje nakon uvodne trećine i traje gotovo bez prekida do odjavne špice: svaka sledeća scena je zahtevnija i spektakularnija od prethodne. Sve to do finala koje pomera granice u produkciji, scenografiji, kaskadama… Mnogo truda je u sve to uloženo i nadam se da će se to i videti u filmu“, istakao je on.

FCS promo

Prva klapa filma „Južni vetar 2: Ubrzanje“ pala je 13. septembra u Knjaževcu. Pored srpskih filmskih radnika, ekipu čine filmski profesionalci iz Severne Makedonije, Slovenije i Hrvatske. Nastanak „Ubrzanja“ podržali su FCS, HAVC i Telekom Srbija.

„Sa radošću čekamo nove filmove koje stvaraju naši filmski radnici. U pripremi je čitav niz izuzetno zanimljivih projekata, a među njima je i film čiji sam set večeras posetio. Kada se stvore uslovi za masovni povratak publike u bioskope, Ubrzanje će svakako biti jedan od naslova na koji će privući najviše pažnje“, nadovezao se Matić.

Imajući u vidu specifičnu situaciju u kojoj se nalazi bioskopska distribucija, ostaje neizvesno kada će se ovaj željno išćekivani nastavak naći pred publikom u Srbiji, regionu i svetu. Najoptimističniji plan je da „Ubrzanje“ u bioskope stigne u januaru ili februaru 2021. godine.