Prvo je najavio da se POVLAČI IZ GLUME, onda da snima poslednji film, a sada slavni glumac kaže da NIJE GOTOVO

Američki glumac Robert Redford koji je pre oko mesec dana rekao da se uskoro povlači iz sveta filmske glume, je rekao da njegov odlazak u penziju ipak ostaje mala tajna.

Printscreen

Redford nije želeo da odgovori na pitanje novinara posle premijere filma “The Old Man and the Gun” da li mu je to ostvarenje poslednje.

– Neću da odgovorim na pitanje. Neka to ostane tajna – rekao je Redford uz osmeh.

Čuveni glumac je početkom avgusta za časopis “Entertainment Weekly” rekao da se bliži kraju svoje glumačke karijere, osim u pozorištu.

– Nikad ne reci nikad, ali sam zaključio da je igranje u komedijama za mene završeno – rekao je tada glumac i dodao da će mu “The Old Man and the Gun” verovatno biti poslednji film.

Od kraja sedamdesetih retko je bio pred kamerama, gradeći karijeru reditelja. Režirao je devet dugometražnih filmova, a za “Obične ljude” (“Ordinary People”) je 1981. dobio Oskara.

Nikada nije dobio Oskara za glumu, iako je imao više uloga u kultnim filmovima poput “Žaoke” (“Sting”), “Svi predsednikovi ljudi” (“All The Presidents Men”), “Tri kondorova dana” (“Three Days of Condor”) i “Moja Afrika” (“Out of Africa”).

Počasnog Oskara za životno delo je dobio 2002. godine.loading...