Prvo veče Beer festa: CeeLo Green na Ušću maršira u ritmu ljubavi (VIDEO+FOTO)

Dvanaesti beogradski Beer fest počeo je u 18.15 časova nastupom rok benda Black box koji čine već afirmisani muzičari domaće muzičke scene.

Zvezda večeri svakako je poznati američki pevač CeeLo Green. Jedna od trenutno najvećih svetskih zvezda, atmosferu na Ušću doveo je do usijanja.

Izvodeći svoje, ali i hitove svojih kolega, napravio je više nego sjajnu atmosferu, na desetine hiljada ljudi uživalo je u dobrim ritmovima, a najživlje je svakako bilo uz pevaćeve najveće hitove poput „Crazy” i slične. Tokom nastupa, CeeLo je bio veoma raspoložen, pa je imao sjajnu interakciju sa publikom.

Poznati izvođač svoj nastup na beogradskom festivalu piva započeo je pesmom „Bright lights, bigger city”.

On je hiljade posetilaca pozvao da naprave odličan spektakl. „Vojnik ljubavi”, kako sebe naziva, promovisaće numere sa svog novog albuma „Girl power”.

Za sam kraj prve noći vernih pivopija, nastupio je Felix Da Housecat, ponos dens muzike i jedan od retko harizmatičnih izvođača čija su muzička i mentalna ekscentričnost iskrene i prostodušne, i koji se nikada nije plašio da eksperimentiše novim i nepoznatim. Upravo mešavina tih osobina smestila ga je na sam vrh ovoh muzičkog žanra, na kome se nalazi već dve decenije, a to je i opravdao večerašnjim izvanrednim nastupom.

Parni valjak ‘opio’ publiku

Poznati zagrebački bend Parni valjak otpočeo je svoj dugoočekivani nastup na dvanaestom beogradskom Beer festu pesmom „Jesen u meni”. Ovo je njihov prvi nastup na poznatom festivalu, a već uz prve taktove poznatog zvuka, više hiljada posetilaca zapevalo je u glas sa poznatim bendom.

Povodom ovog nastupa bend je rekao da su jako uzbuđeni jer su čuli da je atmosfera odlična, što je Aki Rahimovski i pokazao pozvavši publiku da mu se pridruži u pevanju već u prvoj pesmi.

 

„Beograde, dobro veče”

Nakon prve numere bend je pozdravio publiku sa „Beograde, dobro veče” i nastavio svirku uz poznati ritam pesme „Zastave”.

Najpoznatiji bend u regionu, koji uglavnom tera suze na oči svojim baladama, ubrzao je ritam pesmom „Nedelja”.

Svi posetioci festivala uz dobro poznatu pesmu zaigrali su u brzom ritmu.

A, ovako Aki Rahimovski pozira za naš portal:

Nakon dobro znanih balada, bend je nastavio sa jednom od najpopularnijih „Dodji”.

Posle nekoliko brizh pesama, publika uživa u sporijim ritmovima. Parovi i mnogi drugi, zagrljeni jednoglasno pevaju uz sve najpoznatije ljubavne pesme.

Veličanstveni nastup Parni valjak završio je verovatno najvećim hitom u svojoj dugoj karijeri – „Sve još miriše na nju”. Sa prvim taktovima pesme publika je pala u trans.

Zagrebački bend je na savršen način otvorio 12. Beer fest i napravio sjajnu uvertiru za Ceelo Greena.

Pre atrakcije večeri, Parnog valjka, nastupila je kultna novosadska grupa Love Hunters na čelu sa Milanom Muminom.

Ima i nezadovoljnih

Tviteraši se žale na rad operatera na beogradskom festivalu piva!

Novosadska rok grupa oduševila je ljubitelje tvrdog zvuka, a oni će dok nastupaju ostali izvođači uživati uz pivo.

– Uglavnom volim da popijem Jelen i Zaječarsko, a sad imam i priliku da đuskam uz muziku mojih kolega – kaže za Dnevno.rs Milan Muminom i dodaje da je beogradski festival piva jedan od najboljih muzičkih događaja u regionu. Love Hunters snimili su i film koji će premijerno biti predstavljen 28.avgusta u Roda Cinaplexu.

Veliki broj pivopija počeo je da se okuplja na poljani na Ušću već sa otvaranjem kapija festivala.

Najveći broj posetilaca očekuje se ipak na nastupu zagrebačkog Parnog valjka (20.30h) i svetske muzičke zvezde Ceelo Green-a, koji će prvi put nastupiti u prestonici i izvesti svoje najveće hitove.

Prve večeri ovogodišnjeg festivala piva ulaz se naplaćuje 300 dinara, ali organizatori smatraju da to neće sprečiti ljubitelje dobre muzike i „soka od ječma” da u velikom broju posete ovu tradicionalnu beogradsku manifestaciju.

Ovo su Beer fest novine koje će vam olakšati kupovinu alkoholnog ‘soka’:

Prvi put ove godine na štandovima pivo možete kupiti putem kartica.

Plastičnu, zgodnu karticu kupujete na jednom od štandova, a košta samo 100 dinara. Minimalna uplata je 500 dinara, a uplaćeni depozit za karticu možete uzeti po završetku Beer festa.

Zanimljivo pivo?

 

Ovaj sistem plaćanja primenjuje se i na Exit festivalu, koji kao i muzičko-filmski festival okuplja veliki broj posetilaca.

Cene piva

Cene se kreću od 150 dinara, dok prave pivopije mogu platitu i do 350 dinara za omiljeno piće. Prvi put ove godine na Beer festu možete naći nemački Flensburger u četiri različita ukusa.

Pored piva na najpoznatijem festivalu ljubitelji ječmenog nektra mogu uživati i u ukusnoj hrani sa roštilja. Kako se ne bi napili, grickalice mogu kupiti po povoljnim cenama.

Slane zanimacije

Kokice koštaju 100, 150 i 200 dinara.

I ove godine velika atrakcija za decu, ali i sve one koji se tako osećaju je luna park. Cena vožnje svuda je 200 dinara, a novitet ove godine je roler coster.