PŠENIČNO JE ZAJEČARSKO: Predstavljeno novo PIVO u Srbiji (FOTO)

Zaječarsko pivo
Promo

Osluškujući potrebe pravih ljubitelja piva, nakon temeljnog istraživanja i korišćenja najsavremenijih tehnika proizvodnje, Zaječarsko je lansiralo novo pšenično pivo na domaćem tržištu! Zaječarsko Pšenično se pravi na tradicionalan način, uz korišćenje pšeničnog i ječmenog slada, svežeg hmelja i vrhunskog kvasca koji ostavlja lagani, voćni, gotovo tropski ukus.

 

Pšenično pivo, sve popularnije na našim prostorima, ima tri karakteristike koje ga razlikuju od standarnog svetlog lagera.

Veliki udeo ječmenog slada je zamenjen pšenicom koja sadrži više proteina, dajući penušavo i mutno pivo blažeg ukusa. Pri proizvodnji se koristi kvasac gornjeg vrenja, koji sintetizuje aromatične spojeve, a koji se ne nalaze u standardnom svetlom pivu. Takođe, pšenična piva se ne bistre, pa ostaju mutna.

Za Zaječarsko Pšenično je karakterična gusta, ali ujedno i kremasta pena, koja dugo ostaje u čaši, čuvajući punoću ukusa, dok prepoznatljivu mutnoću pravog pšeničnog piva daje kvasac koji ostaje nefiltriran.