PSIHOLOZI POTVRDILI: Ovi crtaći loše utiču na vašu decu, a među njima su dva NAJPOZNATIJA

Tom i Džeri
screenshot/youtube

Ruski psiholozi izdvojili su nekoliko crtanih filmova koji loše utiču na decu, a na prvom mestu našao se popularni crtać.

 

Psiholozi su sproveli studiju kako bi ispitali koji crtani filmovi najlošije deluju na ponašanje dece. Na prvom mestu našao se popularni ruski crtani film “Maša i Medved”, koji je veoma gledan i u Srbiji.

Sudeći prema istraživanju ruskih psihologa, ovaj crtać loše utiče na ponašanje dece jer se Maša, glavna junakinja, loše ponaša – pravi ozbiljne nestašluke, ima lošu gestikulaciju… Stručnjaci kažu da zbog toga deca misle da je ovakvo ponašanje prihvatljivo.

Crtani “Maša i Medved” nije popularan samo u Rusiji, već i u Italiji, Velikoj Britaniji, Nemačkoj, Indoneziji, na Bliskom Istoku, i u mnogim evropskim zemljama.

Stručnjaci popularnost ovog crtaća među mulimanskim svetom povezuju sa činjenicom da je Mašina glava prekrivena maramom, piše u studiji ruskih psihologa.

Na drugom mestu crtaća koji loše utiču na decu nalazi se američki crtani film “Monster High”, a tu se našao jer psiholozi tvrde da je rečnik likova iz crtaća neprihvatljiv.

“Sunđer Bob Kockalone”, koji je takođe gledan u Srbiji, našao se na trećem mestu jer je glavni lik “previše sebičan i konstantno kritikuje odrasle”.

Na četvrtom mestu je klasik među crtaćima, “Tom i Džeri”, a psiholozi kažu da se akteri ovog crtanog filma ponašaju neprimereno.loading...