PUBLIKA ĆE IZABRATI: Sutra spisak srpskih kandidata za EVROVIZIJU, glavni favoriti DVE POZNATE PEVAČICE

Evrovizija
Beta

RTS bi sutra trebalo da objavi koji pevači će se u februaru takmičiti za srpskog predstavnika na prestižnoj muzičkoj manifestaciji

 

Maja Nikolić i Jelena Tomašević glavni su favoriti za odlazak na Evroviziju u Lisabon u maju 2018. godine, saznaje Kurir.

Pored njih dve, na konkurs RTS prijavili su se i muzičar Sanja Ilić i Balkanika, bivša učesnica takmičenja „Prvi glas Srbije“ Saška Janković i Pinkove zvezdice iz prve sezone Mateja Vukašinović i Igor Lazarević.

Konačan spisak Javni servis bi trebalo da objavi sutra, a posle devet godina, predstavnika Srbije na najprestižnijoj muzičkoj manifestaciji biraće publika i stručni žiri na Beoviziji u februaru.

 

Učesnici su potpisali rigorozne ugovore da o svom učešću do objavljivanja konačnog spiska ne smeju javno da govore. Mali broj ljudi je upućen u to ko je sve poslao svoje kompozicije na konkurs RTS. Koverte s imenima su zapečaćene. Selekciona komisija, sastavljena od muzičkih urednika RTS, izabrala je najbolje kompozicije koje će ući u uži izbor za Beoviziju – kaže izvor Kurira.

Olivera Kovačević, urednik Zabavnog programa RTS, nije želela da otkriva imena učesnika, ali je objasnila da nema povlašćenih.

Priče da se na Evroviziju ide preko veze su gluposti. Javno će na sajtu biti objavljena imena svih koji su se prijavili. Žiri će biti oformljen u februaru, kada bude organizovano takmičenje. Trudićemo se da sastav bude u potpunosti nepristrasan – rekla je Kovačevićeva za medije.

Duška Vučinić Lučić, šef odseka za pres i odnose sa javnošću RTS, raduje se Beoviziji.

Želja nam je da bude takmičarskog karaktera, da vratimo festivalsku atmosferu. Želimo i da gledaoci budu uključeni u izbor, a do samog dana takmičenja neće biti poznat sastav stručnog žirija. Još razmišljamo da li će takmičenje biti održano u Sava centru ili u studiju RTS, da li će trajati dan ili dva – rekla je Duška.

 

Maja Nikolić nedavno je izjavila da smatra da njoj pripada mesto na Evroviziji i da je sigurna u svoj trijumf.

Pored mene niko nema šanse! Meni Evrovizija pripada još od 1991, kad sam pobedila na festivalu u SFRJ, i onda su došle sankcije, tako da je Maja već trebalo da pobedi na Evroviziji. Meni ta nagrada pripada! – rekla je Nikolićeva, koja juče nije odgovarala na naše pozive.

Pokušali smo da stupimo u kontakt i sa Tomaševićevom, ali ona nije bila dostupna za komentar.