PUBLIKA JE REKLA SVOJE: Proglašen NAJBOLJI FILMSKI LIK svih vremena (TOP LISTA)

Portal Ranker koji voli da rangira stvari uključuje izvedbe nekih od najvećih glumaca svih vremena u kultnim filmovima, epskim dramama, komedijama, akcionim i filmovima sa superherojima, te mnogim drugim filmskim žanrovima.

Film
Pixabay.com

Prema najnovijoj top listi, Forest Gamp je najbolji filmski lik svih vremena, barem sudeći prema više od 1,1 miliona glasova ljubitelja filma koji su učestvovali u anketi portala Ranker.com.

Najviše glasova na dobio je Forest Gamp, protagonista filmske adaptacije istoimenog romana Vinstona Gruma iz 1986. godine. Film Roberta Zemekisa iz 1994. smatra se klasikom savremene filmografije, a komična drama koja obiluje čitavim spektrom različitih emotivnih previranja Toma Henksa pretvorila je u jednog od najvoljenijih glumaca na svetu, čiji se citati iz filma i dalje prepričavaju, pogotovo onaj s bombonjerom koji mnogi već smatraju da je kliše.

Na drugom mestu Rankerove liste našao se Vudi, kauboj iz Priče o igračkama, dok je na trećem mestu T-800, robot kojeg je kultno glumio Arnold Švarceneger. U topu 5 još su Dambldor iz Harija Potera i R2D2 iz Ratova zvezda.